Convocatòria per a la inscripció i participació de persones expositores a la Fira-Mercat d'artesans no alimentaris i alimentaris de les Jornades Modernistes de la Garriga 2024

Termini de presentació de sol·licituds: del 18 de juny al 18 de juliol de 2024 (ambdós inclosos).

Les dates de celebració de la fira – mercat per a l’any 2024 són el 12 i 13 d’octubre, en horari dissabte de 9.30 h a 20.00 h i diumenge de 10.00 h a 15.00 h, i quedarà ubicada al carrer Centre i al carrer Banys en convivència amb la mostra d’oficis modernistes.

Dins el programa d’actuacions de les jornades modernistes de la Garriga, que es celebren anualment el mes d’octubre, es du a terme la fira – mercat d’artesans alimentaris i no alimentaris de les jornades modernistes de la Garriga, orientada a la promoció del territori, i en particular al modernisme d’estiueig de la Garriga. En aquest sentit, entre els seus objectius, es troba el de donar a conèixer els oficis i productes de l’època de referència.

La fira-mercat Modernista es  distribueix en diferents àrees temàtiques que tenen a veure amb el perfil de l’expositor. Es limitarà el nombre de parades segons l’espai disponible a la via pública, no superant el màxim de 25 expositors, amb un màxim de 7 representants del sector artesà alimentari.

 

En el cas de tramitació presencial s'ha de demanar CITA PRÈVIA a través de https://citaprevia.ubintia.com/lagarriga/#nbb o trucant al 93 860 50 50.

Qui el pot demanar?

Podran obtenir la condició d'expositors/es de la Fira-mercat Modernista les persones físiques i jurídiques sol·licitants que compleixin les següents condicions:

Requisits sector d'artesania no alimentària:
- Ser artesà acreditat (carnet d'artesà, carnet mestre artesà o títol d'empresa artesana, en vigor, i dins l'àmbit dels països de la Unió Europea) o bé, tot i no tenir l'acreditació, tenir a la venda productes majoritàriament d'elaboració pròpia de forma artesanal, que s'acreditarà mitjançant certificat emès per la persona expositora.
- Almenys un 70% dels productes exposats hauran de ser elaborats per la persona expositora de manera artesana, i hauran d'estar relacionats amb els oficis modernistes indicats.

Requisits sector d'Artesania alimentària:
Es consideraran artesans alimentaris les persones físiques o jurídiques que duguin a terme una de les activitats relacionades a continuació i que estiguin en possessió del Carnet d'Artesà Alimentari corresponent lliurat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.
- Elaboració de melmelades, conserves de fruites i conserves vegetals
- Elaboració de licors i aiguardents
- Elaboració de derivats làctics, formatges i matons
- Elaboració de mel i essències silvestres
- Pastisseria

Quan es dóna resposta?

L'acceptació s'emetrà en el termini màxim de 1 mes a comptar des de la data de tancament del termini de presentació d'instàncies en el registre municipal de l'Ajuntament de la Garriga, i sempre abans de la celebració de la Fira Modernista.

Documentació necessària?

 Carnet d'Artesà Alimentari expedit pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (si s'escau)

 Certificat de formació en higiene i seguretat alimentària.

 Registre sanitari o autorització sanitària de funcionament, en cas de participar al procés productiu

 Acreditació d'estar inscrit al registre del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), (si s'escau).

 Acreditació d'estar adherit al sistema de venda de proximitat (si s'escau).

 Formulari específic de sol·licitud

 Document que acrediti la representació, en cas que la documentació es presenti mitjançant un representant.

 Certificat acreditatiu de la condició d'artesà: carnet d'artesà, carnet mestre artesà, productor agroalimentari o títol d'empresa artesana.

 Certificat persona expositora conforme els productes són majoritàriament d'elaboració pròpia de forma artesanal (si no es disposa de certificat acreditatiu de la condició d'artesà)

 Imatges actualitzades de (1) la parada i (2) els productes a la venda.

 Rebut assegurança de responsabilitat civil amb cobertura mínima de 300.000,00€

 Certificat acreditatiu d'estar al corrent de les obligacions amb la seguretat social i l'agència tributària (si s'ha marcat oposició a la consulta)

 Respecte dels requisits específics per al sector d'artesania alimentària:



Canals de tramitació

PresencialmentOficina d'Atenció a la CiutadaniaPlaça de l'Església, 208530 - La Garriga (Barcelona)
TelemàticamentEmplenar el formulari. Iniciar el tràmit per internet

Preu

Ocupació de la via pública d'un espai de 4x4 (segons Ordenança fiscal T01)

ÀMBITS TEMÀTICS

Enllaços

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 24-09-2024 14:48