Cavalcada de Reis

 

Cada 5 de gener, la Garriga s'omple de màgia i il·lusió per rebre els Reis de l'Orient. Diverses carrosses decorades i desenes de patges acompanyen pels carrers del poble a Melcior, Gaspar i Baltasar fins a arribar a la plaça de l'Església. Un cop a la plaça, els Reis fan un parlament i les autoritats els lliuren les claus de les cases del poble.

Posteriorment, tots els nens i les nenes que ho desitgin poden fer-los arribar les seves cartes.

La Cavalcada està organitzada per la Comissió de Reis formada per entitats, tècnics municipals, polítics i ciutadans.

Cavalcada de Reis 2023

Un any més, la Garriga es prepara per rebre els Reis d’Orient, que travessaran el municipi en una gran cavalcada, amb més de 100 participants i on es repartiran més de 500 kg de caramels sense gluten i també carbó ensucrat, etiquetat per tal que tothom pugui saber els ingredients que conté.

La cavalcada sortirà a les 17.30 hores davant del Teatre de la Garriga – El Patronat, i enfilarà el Passeig cap al carrer Rosselló, agafarà  Banys, Samalús, Cardedeu, fins a la font de Santa Digna i després agafarà el carrer Calàbria per acabar el recorregut a la plaça de l’Església.

Un cop allà, els Reis faran un parlament per a tots els nens i les nenes i l’alcaldessa els lliurarà les claus de les cases del poble.

No oblideu portar el vostre fanalet (que podeu fer en els tallers dels dies 2, 3 i 4 a Can Luna) per guiar els Reis en el seu camí.

Un centenar de participants

Els acompanyaran el Mag Garriviu, els espectaculars cavalls inflables, l'espectacle de girafes de Xirriquiteula, l’estrella que il·lumina el camí, els tricicles carregats de regals, la carrossa del carbó... En total, un centenar de persones participaran a la cavalcada, en la qual la Comissió de Reis ha estat treballant durant setmanes.

Cal esmentar que en la cavalcada no participen animals vius i fer un especial agraïment als i les patges, a la Policia Local, a Protecció Civil, al cos de Bombers i a la Comissió de Reis, dirigida per Xavi Gotanegra per ajudar Ses Majestats a tenir una rebuda i una passejada ben lluïdes.

Enguany, a més, la cavalcada de la Garriga serà retransmesa en directe per VOTV. És el primer cop que la televisió comercal fa una emissió en directe de la cavalcada i la Garriga ha estat el municipi triat per a aquest esdeveniment

La Cavalcada de Reis s’adhereix a la campanya “Baltasar de veritat” de l'entitat Casa nostra, Casa vostra, per la qual el rei Baltasar no porta la cara pintada, com, de fet, ja fa anys que passa a la Garriga. La cavalcada està organitzada per la Comissió de Reis. Si voleu participar-hi, envieu un correu a reislagarriga@gmail.com.

Les persones interessades a donar un cop de mà als Reis de l'Orient durant la propera cavalcada podeu presentar la candidatura a patge reial, des de l'1 de novembre al 20 de desembre, emplenant aquest formulari.

Valoració de la Cavalcada de Reis

A través d'aquest formulari podeu proposar millores i suggeriments.

L’enviament de les dades introduïdes en aquest formulari per part de l’usuari, implicarà l’acceptació expressa i sense reserves de la política de protecció de dades personals que figura al peu d'aquesta pàgina.

L’Ajuntament de la Garriga utilitzarà aquestes dades exclusivament per a la prestació del servei o gestió sol·licitada. En cap cas es cedirà o comunicarà a tercers les dades recollides sense consentiment de l'usuari, excepte quan siguin necessàries per a la prestació del servei sol·licitat o siguin requerides per les autoritats públiques competents, de conformitat amb les disposicions legals i reglamentàries aplicables en cada moment.

En qualsevol moment el titular de les dades podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, d’acord amb el que estableix la LOPD i el Reial Decret 1720/2007 de 21 de setembre a l’adreça Plaça de l’Església número 2, 08530, la Garriga.

Així mateix, en cas de produir-se alguna modificació en les seves dades, es compromet a comunicar-nos-ho per escrit amb la finalitat de mantenir les seves dades actualitzades, segons l’article 4 de la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD).

Si voleu veure la informació sobre l'Avís Legal cliqueu aquí.

Imatges

Et pot interessar

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 30-12-2022 11:14