Oberta la inscripció a les proves de certificats de català

Última revisió 08-02-2021 09:50
08/02/2021

Cada any la Direcció General de Política Lingüística convoca les proves per obtenir els certificats de llengua catalana.

Aquests certificats permeten acreditar el grau de coneixement del català a efectes d'aprenentatge de la llengua, laborals (tant a l'administració pública com al món socioeconòmic), acadèmics o per interès personal.

Des de l'1 i fins al 17 de febrer es pot fer la inscripció telemàticament mitjançant la pàgina web Tràmits gencat o bé, presencialment, a les Oficines d’Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya. Les proves es faran els dissabtes de maig i juny, depenent del nivell al qual s'examini cadascú.

Aquestes proves, que són de caràcter anual, es convoquen per obtenir els certificats de llengua catalana en cinc nivells: nivell bàsic (A2), nivell elemental (B1), nivell intermedi (B2), nivell de suficiència (C1) i nivell superior (C2). Els certificats acrediten cinc nivells de competència lingüística en català, d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) del Consell d'Europa.

Els exàmens es duran a terme a 18 municipis (Barcelona, Figueres, Fraga, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Perpinyà, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú) entre el 8 de maig i el 19 de juny, segons la localitat i el nivell

Poden presentar-se a la convocatòria les persones que tinguin 16 anys o més en el moment de fer la prova i que vulguin acreditar els coneixements de la llengua catalana obtinguts al marge de l'ensenyament reglat. Abans d'inscriure-us, consulteu aquí com són les proves per poder triar la més adequada al vostre nivell de coneixements.

Per a més informació cal entrar a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya i informar-se'n a l'apartat de la convocatòria de proves de català.