Programa Euronet 50/50 max

Euronet 50/50 max és un projecte europeu que incentiva l'estalvi energètic en edificis públics a partir de l'aplicació de bones pràctiques en l'ús i la gestió de l'energia, que s’organitza des de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat i l’Àrea d’Ensenyament.

Amb l’Euronet 50/50 max es vol ajudar a les escoles a conèixer millor l’energia i a aprendre com estalviar-la. L’objectiu del concepte 50/50 és incloure incentius econòmics per estalviar energia entre les escoles i els gestors dels edificis escolars (els ajuntaments): un 50% dels estalvis energètics aconseguits amb les mesures d’eficiència energètica desenvolupades per alumnes i mestres se’ls hi retornen monetàriament. L’altre 50% és un estalvi net per l’ajuntament que paga les factures. El resultat és que tothom hi guanya: l’escola rep recursos financers addicionals, els gestors de l’edifici escolar tenen menys costos energètics i les escoles més eficients energèticament contribueixen als objectius locals d’energia i canvi climàtic.  

La implantació del programa Euronet requereix la participació de mestres, alumes i famílies i es visualitza amb la figura de l’equip energètic de l’escola que són els encarregats de vetllar pel bon funcionament del programa.

Actualment s’està portant a terme a l’Escola Pinetons i a l’Escola Tagamanent.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 10-05-2019 12:37