En marxa la Mostra d'Art del Dia de les Dones

Última revisió 12-01-2021 08:34
11/01/2021

Ja està en marxa l’onzena edició de la Mostra d’Art del Dia de les Dones de la Garriga.

Aquest any la mostra es dedicarà a la pintora i gravadora Conxa Sisquella i Planas (Centelles 1920- Barcelona 1996).

La polifacètica creadora garriguenca destaca pel seu afany de recerca plàstica així com per la mirada poètica que ens proposa. La qualitat de la seva obra ens mostra la realitat del món des del color. Molt interessada per la pedagogia, volgué que la comprensió de l’art contemporani es difongués i per això juntament amb el seu marit, el també pintor Francesc Fornells-Pla, van crear la Fundació que porta els seus noms. La proposta d’aquest any planteja la realització d’un treball artístic relacionat amb la vida i l’obra d’aquesta artista.

L’exposició s’organitza amb motiu del Dia Internacional de les Dones (8 de març) i tindrà lloc des del 5 fins al 28 de març de 2021, a la Fundació Conxa Sisquella i Fornells Pla. Es preveu una exposició paral·lela online, per la qual cosa es proposarà a les i els artistes la filmació/fotografia del procés de creació de l’obra, amb a finalitat de fer l’exposició audiovisual.

Es tracta d’una activitat col·lectiva i participativa, organitzada conjuntament entre l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de la Garriga i les i els artistes i altres persones o entitats que vulguin col·laborar amb activitats paral·leles a la Mostra. La inscripció a la Mostra suposa la participació en la trobada que es durà a terme amb l’objectiu d’aprofondir en la persona i l’obra de la Conxa Sisquella i Planas, per preparar l’obra col·lectiva i com a espai de reflexió al voltant del tema que es proposa.

Les persones interessades, que han de ser majors de 16 anys, es poden inscriure, abans del 15 de gener, al correu pigualtat@ajlagarriga.cat.

Es poden trobar les bases de participació al document adjunt.

Mostra d'Art la Garriga
Mostra d'Art la Garriga