L'Ajuntament ha treballat per implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per tal que la Fira de la Botifarra segueixi un model d'esdeveniment sostenible, en el marc de l'Agenda 2030.
Així, des de l’àrea de Promoció de la Ciutat s'ha volgut donar un sentit de contribució social a la fira mes enllà del desenvolupament econòmic i a aplicar les bones pràctiques en l’àmbit de la sostenibilitat millorant edició rere edició la seva gestió.
Dels 17 objectius globals, la Fira de la Botifarra compleix amb 11:
- Fam Zero: s'impulsa la venda directa de productores i productors d'aliments de proximitat i de mestres artesans i es fan tastos i maridatges per promocionar els productes km 0..
- Salut i Benestar: L'espai firal és un espais cardioprotegit. La Fira disposa d'un Pla d'emergències. A l'espai gastronòmic s'instal·len dues fonts d'aigua per garantir la hidratació.
- Educació de qualitat: es promou el coneixement amb xerrades sobre la cultura gastronòmica garriguenca. S'exposa una mostra sobre les dones del món rural. Es treballa amb alumnes de l'Escola d'Hostaleria d'Osona.
- Igualtat de gènere: s'organitzen ponències específiques sobre la figura de la dona per generar coneixement des de la perspectiva de gènere. S'utilitza un llenguatge inclusiu en totes les comunicacions.
- Aigua neta i sanejament: conveni amb Sorea per posar fonts en diferents punts de la fira. No es ven aigua embotellada en cap estand ni al bar de la fira.
- Energia neta i assequible: s'utilitzen potències elèctriques adequades en tots els serveis i bombetes LED de baix consum. Es redueix un 20 % el consum d'energia elèctrica de la fira.
- Treball digne i creixement econòmic: es contracta personal qualificat i es vetlla perquè les empreses participants i persones treballadores estiguin contractades de manera legal. Es treballa amb proveïdors de proximitat. Es dona suport a artistes locals en les actuacions musicals i en la producció de materials per estudiants de l'EMAD.
- Indústria, innovació i infraestructures: accés wifi a tot l'espai firal. Reutilització de materials de decoració i mobiliari de la fira.
- Reducció de les desigualtats: l'espai firal no té barreres arquitectòniques i compta amb lavabos adaptats. Es contracten empreses proveïdores amb persones en risc d'exclusió.
- Consum i producció responsables: Es promou el consum responsable. Gestió de residus amb illes de contenidors i recollida selectiva. Programa Porta a Porta. Promoció entre les parades expositores de materials alternatius al plàstic per l'embalatge de productes.
- Acció climàtica: A la Garriga s'adopten mesures per combatre el canvi climàtic, com la recollida porta a porta o l'ús d'infraestructures reutilitzables pel muntatge de la fira.