Tornen les Jornades Modernistes de la Garriga

Última revisió 22-07-2014 10:23
22/07/2014

La Garriga tornarà a celebrar, del 25 al 27 de juliol, les Jornades Modernistes. Les jornades, ja consolidades, esdevenen un punt de trobada, reflexió i difusió del coneixement al voltant d’un dels moviments culturals més característics de la nostra història contemporània. Enguany es fa una aposta que engloba activitats per a totes les edats amb tallers per a infants, visites guiades i concerts.

Les Jornades Modernistes començaran el divendres 25 amb el taller “Modernitza’t” adreçat a infants de 3 a 10 anys. Els participants podran emportar-se a casa un mòbil decorat o una composició de diferents textures i materials aplicant tècniques de l’època. El mateix divendres es podrà assistir a la xerrada sobre Raspall a càrrec Lluís Cuspinera i Carme Clusellas, dos dels màxims experts del treball de l’arquitecte garriguenc . La jornada acabarà amb un concert, a Santa Maria del Camí, de Manel Sànchez, un guitarrista de Sant Feliu de Codines, que actualment és professor a l’escola Musikshule der Stadt Troisdorf d’Alemanya.

La programació de dissabte permetrà gaudir de tres visites guiades inèdites. Una a l’arxiu Cuspinera, un interessant fons per a l’estudi del modernisme i de l’arquitectura en general. Una altra a l’exposició de pintures hiperrealistes d’interiors modernistes de Josep Comes i una darrera de nocturna per algunes de les principals cases modernistes del Passeig com can Durall, la casa Fages, la casa Colom. En aquesta darrera activitat, les guies vestides d’època explicaran com es vivia i com va afectar l’estiueig a la Garriga. La visita, que inclourà un passeig pels jardins de can Barbey, il·luminats per a l’ocasió, acabarà amb un refrigeri al Teatre de la Garriga “El Patronat. L’activitat, per la qual cal inscripció prèvia, tindrà un preu de 8 euros i de 4 euros pels infants.

El dissabte finalitzarà amb el concert “Elles: les modernistes” amb la soprano Maria Teresa Garrigosa, el tenor Jordi Cortada i el pianista Manuel Ruiz que interpretaran peces de Narcisa Freixas, Carme Karr, Lluïsa Denis, Isabel Güell i Lluïsa Casagemas

Les Jornades es clouran diumenge amb una visita teatralitzada que sota el títol “Els estiuejants. Gent de Barcelona” permetrà reviure la vida de senyors, masovers, minyones i, una actuació de l’Esbart Maragall que mostrarà el seu repertori de danses tradicionals.

Les Jornades estan organitzades per l’Ajuntament de la Garriga amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Et pot interessar