L’OnCodines Trail sortirà de Granollers i arribarà a Sant Feliu de Codines, passant per la Garriga i altres municipis del Vallès Oriental i el Moianès, en dos recorreguts, de 60 i 80 km.
La segona edició del repte esportiu solidari contra el càncer OnCodines Trail, que es farà el 2 d’abril de 2022, canvia el recorregut de la primera edició. El traçat circular de la primera edició (amb sortida i arribada a Sant Feliu de Codines) deixarà pas a un nou recorregut amb sortida a Granollers i arribada a Sant Feliu de Codines, tot recorrent els mateixos 11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès que ja van acollir la primera edició del repte. D’aquesta manera, els equips podran optar entre dos recorreguts: el de 60 quilòmetres caminant o bé el de 80 corrent.
Es tracta d’un traçat que en bona part és de muntanya i pistes forestals, tot i que també passarà per nuclis urbans i que recorre els municipis de Granollers, Canovelles, Les Franqueses, la Garriga, El Figaró, Sant Quirze de Safaja, L’Ametlla del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells, Caldes de Montbui i Sant Feliu de Codines.
La sortida de Granollers es farà des del parc Torres Villà i passarà per indrets com la Porxada, la riera de Carbonell, Marata, el passeig de la Garriga, el Congost, Puiggraciós, els Cingles de Bertí, el Castell de Montbui o el camí del Foment de Caldes, entre altres.
Concretament, està previst que els equips participants passin per l’avituallament de la Garriga entre les 10.30 i les 12.00 h. Arribaran a la Garriga pel bosc del Malhivern i pujaran pel Passeig, i a la plaça del Silenci se separaran els dos circuits; els caminaires aniran pel carrer Nostra Senyora de la Salut cap al carrer Sant Lluís, Samalús, Doma, pont de la benzinera, Passeig Congost, Can Noguera, carrer del Bassal, Passeig Congost i cap als Pinetons a buscar el camí del costat del riu que porta cap a Figaró. Els equips corredors, des de la Plaça del Silenci aniran cap al Passeig Ignasi Sala, Ronda del carril, Avinguda Pau Casals, carrer Cànoves i Passeig Vilanova per anar a buscar el corriol que porta cap a Sant Cristòfol.
El repte s’ha de completar en equips formats per entre 3 i 6 persones. Els integrants de l’equip es poden anar rellevant durant la prova (en els punts establerts per l’organització com a avituallaments i punts de canvi) però sempre hi ha d’haver un mínim de tres persones al recorregut.
Suport als malalts de càncer, a les seves famílies i a la investigació
Els equips tenen un doble objectiu. D’una banda, l’esportiu: completar la prova. I de l’altre, el solidari, recaptar un mínim de 600 euros per equip que es destinaran íntegrament a tres fundacions dedicades al suport als malalts de càncer i a l’investigació. És per això que la participació a la cursa requerirà la donació de cada equip, a banda de la inscripció de cada un dels participants per a despeses d’organització.
Un 75% del que es recapti es destinarà a la Fundació Oncovallès, una entitat amb seu a Granollers que ofereix suport als malalts de càncer i les seves famílies; un 15% anirà a la Barcelona Brain Health Initiative (BBHI), un projecte de recerca de l’Institut Guttmann dedicat a la salut cerebral i a l’investigació de les malalties del cervell i el 10% restant a un projecte dedicat al càncer infantil.
Un repte limitat a 150 equips participants
Les inscripcions al repte es poden fer al web www.oncodinestrail.cat. El límit d’equips previstos per a aquesta edició és, inicialment, de 150.
En la primera edició, prevista per al març de 2020 i ajornada per l’esclat de la COVID-19, es van registrar 112 equips inscrits. Finalment, 92 van participar i completar el repte el 29 de maig de 2021 i van aconseguir recaptar un total de 105.375 euros que es van destinar íntegrament a Oncovallès i el BBHI.
Els voluntaris, un element indispensable
La primera edició de l’OnCodines va ser possibles gràcies a més de 300 voluntaris que tornaran a ser imprescindibles en aquesta segona edició.