L'Ajuntament dona l'oportunitat a joves de guanyar experiència laboral

Última revisió 03-11-2021 12:53
09/11/2021

Quatre joves treballen des dels mesos de setembre i octubre en les àrees de Promoció Econòmica, Joventut i Intervenció de l'Ajuntament de la Garriga, gràcies a diferents programes que tenen per objectiu l'adquisició d'experiència laboral.

D'una banda, hi ha tres persones en pràctiques contractades a través del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

Aquesta és la tercera edició en què l’Ajuntament de la Garriga contracta persones en el marc del Programa Joves en Pràctiques. Les persones contractades actualment treballen a les àrees de Joventut, Intervenció i Promoció Econòmica.

El Programa Joves en Pràctiques, impulsat i finançat pel SOC de la Generalitat de Catalunya i cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu, és una iniciativa per facilitar l’accés al mercat laboral, que promou la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, amb la finalitat d’adquirir aptituds i competències derivades de la pràctica laboral sobre la matèria dels seus estudis.

Aquest programa va dirigit a totes les persones joves de 18 a 29 anys, amb formació post obligatòria finalitzada. En les tres edicions celebrades, sis joves s’han pogut beneficiar del programa.

Centre acollidor d'FP Dual

D'altra banda, l’Ajuntament ha esdevingut centre acollidor del programa d’FP Dual del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, ja que ha signat un conveni, renovable cada any per un període de quatre anys, amb el centre educatiu Educem II de Granollers per acollir alumnes de Cicle Formatiu de Grau Superior d'Administració i Finances i d'Informàtica.

L’especialitat de la beca actual és la d’Administració i Finances i l’àrea acollidora és la de Promoció Econòmica.

Amb aquest programa, la persona percep una beca i està donada d’alta a la Seguretat Social. A més, les assignatures que realitza en el treball se li convalidaran.

L’alumna en pràctiques aprèn treballant fent suport administratiu a l’àrea i guanya experiència real de treball que li servirà quan finalitzi el cicle.