S'ha programat una nova formació pel 16 de setembre i els propers punts liles s’instal·laran els dies 13 d’octubre i 25 de novembre.
L’Àrea d’Igualtat va posar en marxa fa uns mesos el projecte de Xarxa de Punts Lila, per sensibilitzar, prevenir sobre les violències masclistes i atendre casos que es puguin donar.
El projecte preveu, d’una banda, la instal·lació de carpes en espais quotidians (com es va fer els passats dies 28 i 29 de maig). Els propers punts liles s’instal·laran els dies 13 d’octubre i 25 de novembre.
De l'altra, inclou la formació de persones que es troben en contacte amb la ciutadania, com poden ser els i les comerciants, conserges municipals i altres persones que estan en primera línia d’atenció al públic.
En aquest sentit, ja s’han dut a terme dues sessions de formació (el 8 de juny, que es va formar persones de vuit establiments) i el dia 29 de juliol, que van rebre aquesta formació bàsica sobre violències masclistes sis persones de quatre establiments diferents.
Ara s'ofereix de nou la possibilitat que més comerciants rebin aquesta formació bàsica en violències masclistes i així passar a ser un establiment adherit a la xarxa.
La propera formació serà el dia 16 setembre, de 14:30 a 15:30 h, a la Sala de Plens (2a planta de l’Ajuntament, entrada per la Policia Local). Les persones interessades a assistir cal que enviïn un missatge a pigualtat@ajlagarriga.cat o per WhatsApp al 681 182 361, indicant nom, cognoms i establiment. Les places són limitades.
En aquest moments, els establiments adherits a la xarxa de Punts Liles són: Piscines la Garriga, L’Esborrany, La Torre del Fanal, Restaurant Santa Àgata, Casal de la Gent Gran, La Circular, Can Grau, Ambulatori,Can Luna, Escola d’Art Can Xic Corder, Vestíbul entrada Ajuntament (agents cíviques, conserges...), Esteve Arquitectes, El Punt Creatiu, El Far, HB Valentí Perruquer.
Els establiments que participen a la xarxa tenen un distintiu visible a l’entrada per tal que les persones que ho necessitin s’hi puguin adreçar.
Punt Lila itinerant per Festa Major
Al Punt Lila itinerant que es va instal·lar als diferents espais de la Festa Major s’hi van apropar 247 persones (173 dones, 73 homes i una persona no binària), majoritàriament dones joves (de 19 a 30 anys).
Les dinàmiques utilitzades per promoure la participació van ser l'Iceberg de les violències masclistes, que serveix per entendre el fet estructural del fenomen, identificar diferents tipus de violències masclistes i fer visibles el continuum d’aquestes, i les preguntes i respostes, per debatre sobre les desigualtats per raó de gènere i aprendre nous conceptes que ajuden a entendre les desigualtats i les violències masclistes.