Han començat les sessions de formació dirigides a persones agricultores de la zona del barri de Querol per tal que adaptin els seus conreus a una agricultura lliure de productes químics, emmarcades en el projecte Zero Biocides.
Els pagesos i pageses reben una sèrie d’ensenyaments pràctics per poder treballar “reduint la càrrega de productes fitosanitaris per combatre les plagues i així millorar el seu entorn i la qualitat dels seus productes”, segons explica Jordi Puig, ambientòleg, assessor i responsable de la formació.
A banda de les sessions formatives, també es farà un seguiment dels processos per avaluar la seva implantació. “L’objectiu és millorar la fertilitat del sòl perquè tingui un sistema immunitari més resistent. I en cas que s’acabi agafant alguna malaltia, combatre-la amb productes que afectin només l’espècie invasora”, segons Puig.
La regidora de Salut, Juliet Grau, que també present en la sessió, recorda que l’eliminació de productes fitosanitaris per part de les persones agricultores va lligada a les anteriors fases del projecte Zero Biocides, que van consistir en l’alliberament d’animals com eriçons, òlibes i gamarussos per combatre les plagues de manera natural.