Les vacances poden ser un bon moment per formar part del Voluntariat per la llengua.
Les vacances i l’estiu en general són períodes ideals per tenir noves experiències i conèixer llocs, cultures i persones diferents. Una manera de fer-ho és participar en el Voluntariat per la llengua (VxL), que manté oberta la inscripció per a voluntaris i aprenents i la formació de noves parelles lingüístiques durant tot l’any.
A més, la modalitat virtual del programa permet fer les converses per practicar el català des de qualsevol lloc i en qualsevol moment per videoconferència. És per això que de participants en el VxL n’hi ha arreu del món (l’any 2020, a 52 països diferents) i que ser fora del lloc de residència habitual (per un viatge de feina o per vacances, per exemple) ja no és motiu per no trobar-se amb una parella lingüística.
Per ser voluntari del VxL només cal ser major d’edat i parlar català (no cal saber-lo escriure ni tenir-ne cap certificat de coneixements) i el compromís que s’adquireix és el de conversar una hora a la setmana en català amb l’aprenent que el dinamitzador de VxL assigni en funció de la disponibilitat i preferències de les fitxes d’inscripció.
L’any 2020, malgrat la situació de pandèmia, va haver-hi 3.208 noves inscripcions d’aprenents, persones que volen practicar el català, per perdre la vergonya a utilitzar-lo o adquirir-ne més fluïdesa.
D’entre aquests aprenents inscrits en el VxL n’hi ha que són alumnes dels cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística i precisament durant l’estiu, en què les classes s’aturen, és interessant per a ells poder continuar també amb la pràctica de conversa per reforçar i no oblidar el que ja han après.
També hi ha establiments col·laboradors en el Voluntariat, ara són gairebé 5.000 comerços, bars, restaurants, etc. arreu de Catalunya on, a més de parlar-te en català, t’ajudaran a practicar-lo.
Si el teu establiment vol adherir-se al programa, contacteu-nosa través d'aquest webodirectament des de l’Oficina de Català de la Garriga lagarriga@cpnl.cato trucant-nos a 677 255 286.