El ple del mes de maig ha aprovat també l’inici de la licitació de l’obra de construcció d’aquests 15 habitatges amb protecció oficial destinats a lloguer al carrer Can Terrers, a la zona de la plaça de la Pau.
La sessió plenària del mes de maig de l’Ajuntament de la Garriga ha servit per aprovar per unanimitat el projecte executiu per a la construcció de 15 habitatges de promoció pública al carrer Can Terrers. El projecte, del qual també s’ha aprovat l’inici de la licitació de l’obra, preveu la construcció d’una finca amb 15 pisos amb protecció oficial destinats a lloguer, 15 places d’aparcament i 10 trasters.
El proper pas serà l’adjudicació de les obres de construcció i la determinació de la durada de les mateixes. Posteriorment, s’obrirà el procés per optar al lloguer dels pisos, un cop s'estableixin les bases reguladores.
L'alcaldessa, Meritxell Budó, ha remarcat la necessitat de crear "un parc d'habitatge públic per donar l'oportunitat al jovent d'emancipar-se i construir un projecte de vida". Budó ha afegit que "l'equip de govern seguirà apostant per l'habitatge públic", "buscant les fòrmules que siguin necessàries". També ha posat en valor el consens del consistori en aquest tema.
Per la seva banda, Jordi Pubill, regidor de 100 % la Garriga ha manifestat que "han de ser les administracions públiques les que facin polítiques actives en habitatge social". També ha valorat que els beneficis d'aquests lloguers seran per l'Ajuntament, "de manera que podran servir per fer més polítiques actives en habitatge públic" i ha qualificat el projecte de "transversal i que va més enllà del mandat".
Txell Catalan, d'ERC, s'ha congratulat del fet "que l'actual equip govern s'hagi fet seu el projecte", iniciat en l'anterior mandat. "Qualsevol pol d'hab és necessària", ha afegit la regidora, qui ha comminat la regidoria "a començar a treballar en unes bases ben treballades per l'adjudicació d'aquests jhabitatges".
Des de la CUP, Francesc Boixader, també s'ha alegrat del fet "que es tiri endavant la construcció". "Cal garantir la bona construcció d'aquesta inversió de l'Ajuntament, ha afegit. Boixader també ha volgut "fer esment a la necessitat de seguir incrementant el parc d'habitatge públic, que no cal que sigui de nova construcció".
S’afegeixen inversions al pressupost municipal
També ha passat per ple la modificació de l’annex d’inversions del pressupost municipal, per tal d’incloure-hi una sèrie d’actuacions no previstes i que cal executar en l’exercici 2024. La xifra total que cal afegir a l’annex és de 837.900 €, provinents del Programa de Crèdit Local 2024, d’excessos de finançament afectat (és a dir, sobrants d’altres inversions ja executades) i de subvencions rebudes.
Entre les actuacions previstes, destaquen les obres de la sala d’exposicions de Can Luna i el trasllat de Ràdio Silenci, la millora del clavegueram del carrer Pomeres, la reurbanització del carrer Ametllers o la renovació de voreres a l’avinguda Catalunya.
També es contempla la instal·lació de plaques solars a les escoles Els Pinetons, Tagamanent i Giroi, així com una substitució d’enllumenat públic per tecnologia LED, actuacions que comptarien en gran part amb una subvenció del projecte Renovables de la Diputació de Barcelona, que assumiria el 75 % del seu cost.
Nova ordenança del mercat
El ple de maig també ha aprovat la nova ordenança del mercat no sedentari de la Garriga, un text que actualitza l’anterior normativa, tenint el compte les casuístiques actuals del mercat i que busca millorar el funcionament de les seves dinàmiques.
Així, entre altres punts, s’ha fet un preàmbul que posa en valor el paper del mercat com a dinamitzador del comerç de proximitat i s’han modificat alguns punts que tracten matèries molt concretes, com els dies i llocs de celebració, el procediment de selecció per l’atorgament de noves autoritzacions de venda, el règim de transmissió de parades, els dies d’absència injustificada o les excedències de l’autorització de venda, entre altres. També s’han revisat les infraccions.
Comissió del nomenclàtor i moció
La sessió plenària també va servir per designar la nova composició de la Comissió del Nomenclàtor, formada per una persona representant de cada grup polític municipal amb presència al consistori.
Entre les funcions de la Comissió, hi ha proposar la denominació d’espais públics, la revisió periòdica del nomenclàtor o l’estudi i proposta de resolució de propostes de denominació o canvi de nom d’espais públics presentades per iniciativa popular.
El ple també ha aprovat per unanimitat una moció presentada per la CUP per demanar una nova ordenança de benestar animal.