Quan les dones van començar a comptar

Última revisió 30-06-2017 11:35
07/04/2017

La proclamació de la II República va suposar un canvi molt gran del paper de la dona que va assolir, per exemple, el dret al vot. D'aquest fet i dels canvis de rol durant aquella època és del que parlarà la xerrada programada pel 13 d'abril a la Sala Dameson. 

Lorena Jiménez, del grup DIDPATRI de la UB, explicarà a partir de les 20 h, quins avenços polítics i socials van afavorir la dona durant aquest període (1931-1939).

Durant la 2a República tot just comença un camí cap a la igualtat de condicions que amb la dictadura franquista s'aturarà per fer marxa enrera. Durant el procés revolucionari que s'inicia al 19 de juliol del 1936 algunes dones comencen a tenir molt clar que és el moment de demostrar les seves capacitats. Així per exemple, s'integren a les milícies assumint totes les tasques, les d'armes i les d'intendència, al igual que els seus companys milicians.

Aquesta activitat s'emmarca dins del projecte La Garriga pel foment de la pau, que aques 2017 vol reflexionar sobre els rols socials i de gènere, amb la convicció que aquests formen part de les causes i les conseqüències de la violència i els conflictes armats. 

També vol donar a conèixer el paper actiu i la participació de les dones en la construcció de la pau.