Prop d'un miler de persones són usuàries del SLO

Última revisió 12-04-2018 16:04
25/04/2018

El Servei Local d'Ocupació ofereix tutories, formació i sessions grupals per buscar o canviar de feina

El Servei Local d’ocupació (SLO) té prop d’un miler de persones usuàries actives, és a dir de persones que utilitzen algun dels seus serveis.

Entrevistes personalitzades per trobar quines són les competències individuals, sessions en grup per treballar la cohesió i intercanviar experiències, formació i tutories de seguiment són les eines principals que s’ofereixen a les persones que cerquen feina, ja siguin aturades o no (persones que volen canviar de lloc de treball).

Des de l’Àrea,  no només se’ls ajuda a confeccionar el currículum sinó que també se’ls fa monitoratge a través d’un full de ruta per tal que aprenguin a millorar la cerca d’ofertes i se’ls orienta sobre quin tipus de feina cal que cerquin tenint en compte les competències personals i aptituds.


El Club de feina

Tota aquesta orientació pot ser tutoritzada a través de l’assistència al Club de feina. Aquest espai amb 6 ordinadors i diferents plafons amb les ofertes penjades està dirigit a aquelles persones que tenen mancances digitals i que se’ls ha de fer un acompanyament setmanal. Durant el 2017 es van fer 2074 assistències.

 

Els POM

Ja fa 5 anys que des de l’Ajuntament es potencia l’ocupació de manera directa amb els Plans d’Ocupació Municipal que durant el 2017 va donar feina a 23 persones. Per aquest 2018 es preveu destinar-hi 275.000 euros.

Treball transversal

Des de l’Àrea d’Ocupació treballa estretament amb la Àrea d’Acció Social i la de Joventut per tal de crear sinèrgies i col·laboracions. Així per exemple, des de Joventut s’organitzen accions de formació als instituts.

 

Dades del 2017

Durant el 2017 el SLO ha treballat intensament per tal millorar els índexs d’ocupació del municipi. Durant el darrer any s’han registrat al servei 239 noves persones i 34 noves empreses. L’Àrea ha realitzat sessions grupals d’acollida amb la participació de 180 persones, 232 tutories personalitzades i 290 seguiments específics. Pel que fa a la formació, s’han realitzat les píndoles formatives amb 175 participants, el curs de coaching laboral amb 8 persones i el programa Emergeix.

Pel que fa a les ofertes de feina s’han gestionat amb èxit 284 insercions, 124 de les quals han estat de forma directa des del Servei.