Un estudi, que es va presentar el 14 de febrer passat, revela que la fortificació de l'església de la Doma es va fer en 2 fases.
En concret, la descoberta data al segle XIII la fortificació de la zona de la coberta de l’església amb una terrassa defensiva que tenia moltes espitlleres i, dels segles XIV o XV, la construcció d’una segona fortificació amb grans merlets rectangulars.
Aquest és un dels resultats de l'estudi arqueoconstructiu que ha portat a terme durant els últims mesos l'empresa especialitzada Abans Serveis Culturals.
Els treballs han permès també identificar els diferents elements defensius que existeixen en aquesta l’església com els merlets, un matacà, possibles torres, els garfis o les espitlleres. Precisament una de les troballes més significatives és la identificació d'un arc que indicaria el pas cap a un matacà. Aquest element s’hauria situat sobre l'antiga porta d'entrada, de manera que s’han obtingut també referències més precises de com devia ser l’antic temple romànic.
Els nous descobriments serviran per seguir avançant en el coneixement d'aquesta joia arquitectònica i per poder planificar adequadament la seva reforma i conservació on els treballs arqueològics, tant sobre les estructures visibles com al subsòl, jugaran un paper essencial.