La Fundació Maurí de la Garriga (carrer de Cardedeu, 17) acollirà els dies 2 i 3 de juny una exposició de capelletes itinerants amb el nom “De les capelletes d’ermità a les capelletes de visita domiciliària”.
En formaran prop de vint exemplars d’aquestes peces pròpies de la devoció popular i altres elements associats, que provenen de col·leccions particulars.
La inauguració tindrà lloc el mateix dissabte, a les 18.30 h, a càrrec de Joan Arimany i Juventeny, gestor cultural especialitzat en religiositat popular.
La devoció popular té un model de devoció itinerant. Es tracta de capelletes que en lloc d’esperar els fidels són elles les que els van a veure. Les imatges religioses, protegides en petites construccions, transiten pel territori rural o urbà català des de fa segles. Fins fa més de mig segle, les transportaven els santers o aplegadors mentre feien la capta per a les seves ermites; en els darrers temps són els veïns d’un carrer o barriada que les traspassen d’una llar i a una altra.
Aquesta exposició és un recorregut per l’evolució d’aquesta pràctica que, sortosament, encara podem admirar i complementa una que tingué lloc l’any 2012 amb un gran èxit de públic.