N'hi ha per llogar-hi cadires

Última revisió 17-09-2021 17:18
20/09/2021

Aquest és el títol d'una nova llista que trobareu al compte d'Spotify del Consorci per al a Normalització Lingüística amb cançons que juguen amb la llengua catalana o parlen sobre les paraules, els pronoms i els sons.

Si fa uns mesos us informàvem que el Consorci per al a Normalització Lingüística havia obert un compte a Spotify per escoltar música en català ben variada, ara ha afegit una nova llista amb cançons que juguen amb la llengua o parlen sobre les paraules, els pronoms, els sons titulada N’hi ha per llogar-hi cadires

Tots sabem que la música ens acompanya en el dia a dia, ja siguin moments d’alegria, de solitud, d’anar fent, de desconnexió o d’aprenentatge. Per això aquesta nova llista amb cançons de La Trinca, dels Amics de les Arts, Quico El Cèlio, de Joan Manuel Serrat, entre d’altres, ens posen a prova sobre la pronúncia per diferenciar sons entre fatxenda, seixanta, xinxeta o Brams ens fa una cançó jugant amb els pronoms febles... la qüestió és jugar amb les paraules per conèixer millor la nostra llengua. 

No obstant això, si ens cansem d’aquest estil, podem escoltar Fil-Musicat, un estil de música en català d’actualitat que ens porta de bracet mentre avança la jornada laboral. 

En aquest compte disposem d’un ventall més ampli segons el nostre estat d’ànim, també ens podem decantar per la llista de Fem dissabte, on escoltarem música amb energia i ritme per entomar el cap de setmana amb Els Manel, Catarres, Roba Estesa... A més,  hi ha l’opció de continuar a bon pas amb la llista de Festa, una manera de fer festa sense sortir de casa, aquí escoltarem Doctor Prats, Oques Grassses, Buhos, Zoo... D’altra banda, si decidim sortir amb cotxe, hi ha cues, trànsit intents, un bon embús i la canalla no calla, cal optar per la llista de Ruta amb canalla, entre el Club Súper 3, la Dàmaris Gelabert, el grup Xiula i d’altres calmaran els esperits infantils inquiets. 

L’oferta per escoltar música en català està assegurada i de mica en mica es va ampliant, ara som nosaltres que vulguem que aquests ritmes nostres ens acompanyin en el trajecte.