L'Escola Municipal de Música: ensenyament més enllà de les aules

Última revisió 15-07-2024 11:21
17/07/2024

L’EMM Josep Aymerich de la Garriga ofereix un concepte d’educació musical que surt de les aules i s’implica amb el municipi.

Concerts al jardí de Can Barbey per Corpus, cantades de nadales itinerants, un cercle de percussió per commemorar l’aniversari del bombardeig, actuacions en instituts, participacions especials en esdeveniments com el Temps de Flors de Girona...

Parlem de l’Escola Municipal de Música Josep Aymerich de la Garriga i del seu alumnat i professorat. I és que el centre ofereix un concepte d’educació musical que va més enllà de
l’ensenyament clàssic i que surt de les aules per transmetre als i les estudiants la riquesa del món de la música en tots els seus aspectes.

Així, el centre s’implica durant tot el curs en les dates més significatives del municipi (Corpus, Nadal, la commemoració del bombardeig...) i també ofereix actuacions especials en
esdeveniments com la Mitja Marató (concert inaugural), l’1 de novembre (concert amb la Coral l’Aliança) o per efemèrides com l’any Blancafort, l’any Pau Casals, Santa Cecília...

Això sense oblidar les temporades de concerts i cicles habituals: la Temporada de l’Escola, amb actuacions dels diferents grups, orquestres i nivells; la Cirereta, música i  anècdotes a càrrec del professorat; o l’Escola convida, visites de professionals que comparteixen la seva música i experiència.

L’Auditori, el Teatre de la Garriga – El Patronat o Can Luna són els espais habituals on podreu gaudir de les actuacions obertes a tothom de l’EMM. Intercanvis amb altres escoles, els tastos al juny i al setembre per animar nou alumnat a inscriure’s al centre, i fins i tot la creació i producció d’un musical (Calda, la primera gota), completen una oferta educativa adreçada a totes les edats i nivells.

La música té moltes formes

I des de l’EMM ho tenen molt clar. Per això, el centre ofereix programes per a diferents perfils d’alumnat així com projectes propis en tots ells. Des d’”Em cordes?”, que posa en mans d’infants de 5 anys els instruments de corda, passant pels “Compositors amb ulls d’infant” i la seva proposta transversal de compositors, fins la recent Aula Oberta, curs basat en monogràfics que explora diferents processos de gravació i edició. 

Sense oblidar les diferents agrupacions vocals (cor de nivell elemental, cor trencadís, cor jove i instrumentals) o les formacions especifiques per nivell i instrumentació (orquestres Els descordats, La corda fluixa, La Tribu, Grup de Guitarres, Zoomband...) i els grups mixtes de diferents estils (Grups i Conjunts Joves, Saligarda Jazz vent i Orquestra de Cambra).