Les Jornades Modernistes programen tres xerrades dedicades a Carles Sindreu i Pons i l'estiueig, a la relació entre la burgesia, la Guerra Civil i el franquisme i a l'impacte del modernisme en les festes.
Dissabte 12 d’octubre al matí, s’organitza la xerrada “Quan l’estiueig era molt més que oci. Carles Sindreu i Pons”. Es farà al Balneari Blancafort i anirà a càrrec de Carme Arenas, filòloga i historiadora de l'art. La figura de Carles Sindreu i Pons (poeta, narrador i periodista, estiuejant a l'Ametlla del Vallès i a la Garriga) servirà per explicar la contribució cultural i de modernització que van fer, tant ell com d’altres estiuejants, en el període que va des de començaments del segle XX fins als anys 70.
La tarda de dissabte tindrà lloc la xerrada “La burgesia catalana, la Guerra Civil i el Franquisme”, a càrrec de Xavier Díez, historiador i escriptor. Ens parlarà de la relació ambigua i poc favorable respecte a la classe treballadora que la burgesia tenia amb el poder, situació que va fer que bona part d’aquest grup social pivotés del catalanisme al franquisme. Es farà al jardí de la Villa Martín (Ronda del Carril, 73), refugi de famílies burgeses durant la guerra i testimoni de tràgics successos relacionats amb el bombardeig feixista de la Garriga de 1939. La casa va desaparèixer, però el seu jardí és el lloc perfecte per a la xerrada.
Finalment, diumenge a la tarda, Julieta Torrents i Carles Riba, activistes culturals i historiadors de la festa, oferiran la xerrada “De cultura popular a cultura d’elit: l’impacte del Modernisme a les formes festives a la Garriga”, a la plaça Santa Isabel.