La segona edició de l'OnCodines es tanca amb 86.296 euros recollits contra el càncer

Última revisió 10-05-2022 13:30
12/05/2022

A la prova, que trasncorria en part per la Garriga, hi van participar un total de 84 equips.

La segona edició de l’OnCodines Trail, celebrada el dissabte 2 d’abril, s’ha tancat finalment amb un marcador de 86.296 euros contra el càncer recollits pels 84 equips participants al repte. La xifra definitiva es va desvelar el passat dijous en un acte al teatre auditori de Can Palots, a Canovelles, amb la presència de les tres entitats beneficiàries: Oncovallès, el BBHI de l’Instiut Guttmann i la Fundació oncològica infantil Enriqueta Villavecchia, que s’incorpora per primera vegada com a entitat receptora de la recaptació de l’OnCodines Trail. El donatiu ha estat aconseguit pels equips participants al repte ja que, en inscriure’s, tenen un doble objectiu: completar el repte esporitu per equips de completar el traçat de 60 o 80 quilòmetres i aportar un mínim de 600 euros per equip destinats a fer front la càncer.

“Estem molt satisfets. La primera edició tenia un motiu emocional molt potent al darrera i en aquesta segona estàvem a l’expectativa de veure com evolucionava i realment ha anat molt bé. Només fa deu mesos de la primera edició i ja hem fet la segona, assolit un donatiu final que ens satisfà molt”, va explicar Jordi Franquesa director del repte juntament amb Lluís Vilalta. 

La Fundació Oncovallès ha rebut un 75% del donatiu. Carme Grau, coordinadora de l’entitat, ha definit el projecte OnCodines com “la salvació ja que amb la pandèmia ens hem quedat sense poder fer activitats al carrer que són la principal font d’ingresos de la fundació d’ajuda oncològica”. Carme Grau ha afegit que les persones malaltes ateses per la fundació han crescut un 35% aquest any.

El projecte Barcelona Brain Health Initiative, que treballa per a la salut cerebral, ha rebut un 15% de la recaptació. A banda d’agraïr la donació, els responsables del projecte han recordat que l’OnCodines inclou algun “molt contents, molt il·lusionats i molt honrats que una organització de diversos pobles hagi pensat en nosaltres com a beneficiaris del donatiu”. El projecte investiga els set pilars fonamentals per tenir una bona salut cerebral, un dels més destacats és l’activitat física i la socialització en són uns d’ells.

La Fundació d’oncologia infantil Enriqueta Villavechhia ha rebut un 10% del donatiu. La seva gerent, Anna Varderi, expressava el seu agraïment: “estem encantants. La donació econòmica ens ajuda molt a fer possible els nostres projectes però aquesta part tant bonica de col·laboració entre entitats i amb la implicació de tants municipis també ens ajuda molt a donar-nos a conèixer i a tenir-nos en compte cada cop que un poble hi ha un nen malalt”. 

El dia de la prova esportiva, el marcador de donatius es va tancar amb 80.000 euros que es van anar engreixant fins al moment de tancar. 

L’OnCodines Trail està organitzada pel Club Atlètic Sant Feliu, el Centre Excursionista Sant Feliu i l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines, en col·laboració amb 10 ajuntaments més. El director de la prova, Lluís Vilalta, ha avançat que hi haurà una tercera edició de l’OnCodines. La data definitiva encara no s’ha tancat però es treballa perquè pugui ser a mitjans d’abril de 2023.

Dos recorreguts i 84 equips participants

La segona edició de l’OnCodines Trail, celebrada el 2 d’abril, va ser tota una gran festa de la solidaritat i l’esport al llarg d’11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès tant pel que fa al recorregut de 80 quilòmetres com en el de 60. 83 equips van aconseguir completar el repte esportiu i solidari que estrenava un recorregut lineal amb sortida des de Granollers i arribada a Sant Feliu de Codines. Dels 86 equips inscrits, dos no van prendre la sortida i un es va retirar a l’avituallament de Santa Eulàlia de Ronçana. El repte va comptar amb la participació de 513 persones i més de 250 voluntaris. Els equips estan formats per un màxim de 6 persones de les quals sempre n’hi ha d’haver un mínim de tres en marxa. Bona part dels equips van optar per fer relleus però també n’hi va haver en què tots els membres o algun d’ells van fer tot el recorregut sencer. Una de les singularitats del repte és que la participació femenina és molt més alta que la masculina: 317 dones i 196 homes. 72 dels equips participants van optar per la modalitat caminant de 60 quilòmetres i 12, per l’opció de 80 quilòmetres corrent. L’OnCodines compta amb el distintiu Petjada Verda de la FEEC.