El ple del mes de gener ha aprovat l'adhesió del municipi a l'entitat, que té per objectiu posar en valor el termalisme.
La Garriga ja forma part de l'Associació de Viles Termals de Catalunya, un organisme que ha de permetre treballar de manera conjunta entre el màxim nombre de consistoris de les viles termals d’arreu de Catalunya. Així ho ha votat el ple municipal del mes de gener, que també ha aprovat per unanimitat els estatuts reguladors de l'associació.
Entre els objectius de l'ens hi ha el desenvolupament coordinat dels recursos a l’entorn de les aigües termals dels municipis, la seva promoció turística i explotació sostenible; la millora i manteniment de l’espai turístic urbà dels municipis associats i el que està més directament vinculat als recursos termals; la realització d'investigacions entorn als recursos termals; o la implantació d'actuacions de protecció mediambiental i sanitària de les aigües minerals.
Segons ha explicat el regidor de Turisme, Jordi Pubill, s'està treballant en la creació d'aquesta associació des d'abans de la pandèmia "amb moltes ganes de promoure les viles termals, aconseguir més recursos econòmics i dinamitzar els nostres actius". L'objectiu és "exercir de lobby cap als ens superiors" com la Generalitat o el Ministeri de Comerç, Indústria i Turisme.
Montse Llobet, de Junts per la Garriga, ha declarat que "crear aquest espai comú és interessant i encertat" i que "treballar amb visió de tot el territori és positiu per a tots".
Des de la CUP, Irene Puig ha remarcat que "cercar el desenvolupament sostenible del termalisme és del tot necessari". Puig ha afegit que "un recurs mediambiental públic com l'aigua termal ha de poder estar a disposició de totes les persones que viuen a la Garriga" i ha animat el consistori a "estudiar posar a l'abast de tota la ciutadania les aigües termals de manera pública".
Álex Valiente, del PSC, ha manifestat que "fer mancomunitat amb altres municipis amb els mateixos interessos ens sembla bona iniciativa". El regidor ha afegit que l'ens hauria de servir "per unir sinergies i implementar iniciatives d'altres municipis a la Garriga".
Des del grup municipal de Ciutadans, Ángel Guillén ha donat el seu "total suport" i s'ha mostrat convençut del retorn que tindrà la iniciativa.
Renovació del conveni del Pla C17
El plenari de gener també ha aprovat per unanimitat la renovació del conveni del pla supramunicipal de prevenció del consum de drogues i per la promoció de la salut C17 pel període 2022-2025, després de 16 anys de col·laboració amb els Ajuntaments de l'Ametlla del Vallès, Figaró-Montmany, Les Franqueses i Tagamanent. En el 2022, la Garriga aportarà al pla prop d'11.500 euros.
La sessió plenària, celebrada de nou a la sala polivalent de Can Luna, també ha servit per aprovar per unanimitat les noves tarifes del servei de taxi, que suposen un augment del 2,80 % respecte les vigents, de l'any 2020. Les noves tarifes són les proposades per l’agrupació de taxistes de la Garriga, en el marc del Conveni de Coordinació intermunicipal entre ajuntaments del Vallès Oriental i Occidental per la prestació conjunta del servei.
En el ple també s'han debatut dues mocions: per una banda, una de Junts per la Garriga, per aclarir la veritat sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost, que s'ha aprovat amb els vots a favor dels grups d'ERC i Junts per la Garriga, l'abstenció de la CUP i els vots en contra de PSC i Ciutadans.
D'altra banda, la CUP ha presentat una moció en defensa de la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i el català. Aquesta s'ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern, CUP i Junts per la Garriga i els vots en contra de PSC i Ciutadans.