El plenari del novembre va aprovar per unanimitat l’adhesió del consistori a aquesta iniciativa, que té per objectiu que tothom tingui accés a les noves oportunitats educatives.
L’Aliança Educació 360 va ser presentada el 29 de gener per la Diputació de Barcelona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, juntament amb més de 30 institucions públiques i socials. El seu repte principal és que tothom tingui més i millors oportunitats educatives, així com connectar l’educació i els aprenentatges entre els temps lectius i els no lectius.
Meritxell Coma, la regidora d’Ensenyament, va destacar que “formar part d’aquesta Aliança, ajudarà a agrupar i donar coherència a l’oferta educativa de la Garriga des d’una visió més global”.
Des de la CUP, Clara Dachs va considerar l’adhesió a l’Aliança com a una “molt bona iniciativa”. En la mateixa línia, Ángel Guillén, de Ciutadans, la va qualificar de “molt correcta”, mentre que Alex Valiente, des del PSC, va destacar que té un “objectiu molt important” i que suposa “un difícil repte”, al qual van voler donar suport. Xavier Bernaldo, de Solidaritat, i Carme Farrerons, d’ICV, també van votar a favor de d’adhesió.
Moció a favor de l’absolució dels presos polítics
En el plenari del mes de novembre també es va aprovar, per 15 vots a favor i dos vots en contra (Ciutadans i PSC), la moció presentada pels grups PDeCAT, Acord+ERC, CUP i Solidaritat a favor de l'absolució dels presos polítics.
L’alcaldessa, Meritxell Budó, va llegir la moció, en què es rebutgen les peticions de presó per als representants polítics i socials que van permetre el referèndum de l’1 d’octubre, s’exigeix l’absolució de les persones acusades, es denuncia la manca de separació de poders a l’Estat espanyol i s’exigeix la llibertat immediata dels presos i preses polítiques el retorn dels exiliats i la retirada de les acusacions de les persones represaliades pel seu activisme, entre altres demandes.
Des d’Acord-ERC, Lluís Marco va declarar que “no val cap argument que no sigui l’absolució perquè votar no és delicte i acceptar el resultat d’un referèndum, a banda de coherència és compromís amb la ciutadania”.
Roger Prims, per part de la CUP, va destacar que “la moció és el mínim que es pot fer des d’un plenari per revertir aquesta situació de repressió dels drets”.
Ángel Guillén, en representació de Ciutadans va afirmar que “parlar de presos polítics és un impossible, perquè a Espanya no hi ha presos polítics, hi ha polítics presos. Tampoc es pot parlar d’exiliats quan son fugats de la justícia”, i va remarcar que “cada paraula d’aquesta moció és errònia”.
Per part del PSC, Alex Valiente va dir que el seu grup no pot estar “d’acord en com està redactada la moció”, i va recordar que volen “el retorn al diàleg i a la concòrdia de la societat catalana. Per això cal que no hi hagi polítics presos”.
Xavier Bernaldo, de Solidaritat, va fer palès que “només hi ha una esperança pels presos i exiliats: fer efectiva immediatament la república”.
Des d’ICV, Carme Farrerons, va considerar “desproporcionades” les demandes penals de la fiscalia. “Les rebutgem i demanem l’absolució dels presos, per això votem a favor”.
D’altra banda, el plenari també es va adherir al Manifest Unitari del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.