S’ha fet en una sessió de treball on han participat ciutadania, l’Àrea d’Igualtat i el Pla C17, en què s’han compartit visions i propostes sobre els missatges a transmetre, a qui adreçar-los i amb quins suports treballar.
Una trentena de persones, des de mares amb les seves filles, fins a noies i nois joves, passant per representants d’entitats (Feministes la Garriga, La Bordalla o El Brou del Mestre) i d’instituts i escoles (com l’Institut Vil·la Romana o l’escola Giroi), han volgut formar part d’aquesta primera sessió de treball per elaborar la campanya per una Festa Major lliure de violència masclista.
La majoria venien amb la intenció d’informar-se dels objectius de la campanya (prevenir, sensibilitzar i atendre) i de col·laborar en la mesura del possible aportant idees per fer-la efectiva.
Propostes sobre la taula
Fer campanyes als instituts, adreçar-se a persones joves, però també a adultes, comptar amb agents de salut joves, fer formació en actituds sexistes o encoratjar a denunciar les agressions rebudes o presenciades han estat només algunes de les idees que s’han recollit en la trobada.
També s’ha parlat de possibles lemes per a la campanya, que l’any passat cridava “N + O = NO”. Lemes com “Cap agressió sense resposta”, “Només sí és sí” o “Diversitat en llibertat” també han estat apuntats per treballar-hi.
Finalment, s’han recollit propostes sobre quins suports utilitzar per transmetre la campanya, com polseres, les xarxes socials, cartells més grans o el programa de mà de la Festa Major.