El ple del mes de juny va aprovar l'inici de la licitació del contracte del servei de recollida de residus porta a porta.
El contracte preveu un import previst de 14 milions d'€ distribuïts en 10 anys. Els plecs posen un èmfasi especial en la contractació d’agents ambientals, en disposar d’un utillatge òptim i de vehicles eficients, en la realització de campanyes comunicatives i d’acompanyament a la ciutadania i en la millora i adaptació del servei a les singularitats de la Garriga.
Tal i com va explicar la regidora de Medi Ambient, Neus Marrodan, aquest és "el darrer pas, però és el més important per a la implantació del porta a porta", un tràmit que culmina la feina de quatre anys.
Des de Junts per la Garriga, Carlota Torné, va explicar que, malgrat consideren que "el cost és molt elevat", des del grup aposten pel model "perque és un servei imprescindible".
Irene Puig, de la CUP, va considerar el porta a porta "una necessitat, no només un model". Tot i això, va afegir que, tot i estar d'acord amb el model, troben a faltar "un estudi previ sobre els models de gestió del servei", així com "estudis de costos d'altres opcions" i més participació. Per això el grup municipal es va abstenir en la votació.
Per part del grup del PSC, Álex Valiente va felicitar l'equip de govern "per fer aquest pas" i va afirmar que aquest "és el millor model".
En aquesta línia, Ángel Guillén va considerar que es va "una mica tard, però no ens podem precipitar perquè és un canvi molt important". "Demanem que comenci bé, amb dubtes resolts i els reforços adequats. Tenim molta confiança en aquest sistema", va afegir.
El punt es va aprovar per 14 vots a favor i 2 abstencions (CUP).
Lligat a aquest punt, també es va aprovar per unanimitat la pròrroga del servei actual de recollida amb el sistema de contenidors, per vèncer la durada de la tramitació administrativa que implica el model porta a porta.
Altres punts destacables
El ple també va aprovar l'inici de l'expedient i la constitució de la Comissió d'Estudi per a la modificació de l'Ordenança reguladora del mercat no sedentari de la Garriga. Aquesta modificació proposa canvis en els dies en què no hi ha mercat (25 i 26 de desembre i 1 de gener), la revisió de l'article per afegir el cobrament de la taxa per transmissió d'autorització de venda i la inclusió del supòsit d'excedència per malaltia, que eximeix del pagament de taxes.
Així mateix, també es va dur a terme l'aprovació de la Declaració Institucional del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+ (28 de juny). Cada any, el ple municipal aprova aquesta declaració institucional, per tal de manifestar el compromís municipal pels drets lgbti i contra l’lgbtifòbia.
D'altra banda, es va aprovar per 13 vots a favor, una abstenció (Ciutadans) i dos vots en contra (PSC) una modificació de crèdit, per la qual es destinen 48.400 € del romanent de tresoreria a despeses generals a instal·lacions esportives i a treballs jardineria i manteniment. Es destinaran a la reparació de la gespa malmesa del camp de futbol.
En l'apartat de mocions, es va aprovar la moció de la CUP per sol·licitar al Departament de Territori i Sostenibilitat que declari la Garriga àrea d'habitatge tens en aplicació de la llei 11/2020, del 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge, amb els vots a favor d'ERC amb Acord, Junts per la Garriga, PSC, els regidors i regidora no adscrits, i el vot en contra de Ciutadans.
També es va aprovar per unanimitat la moció del PSC i Junts per la Garriga en suport a la gent gran, contra la deshumanització dels serveis bancaris davant la bretxa digital.