L'alumnat de 2n del cicle de Creació d'Objecte i Moble començarà el curs amb "La casa passiva", el projecte de construcció en fusta d’un habitatge mediterrani que es durà a terme al Disseny Hub de Barcelona.
Aquest divendres, 16 de setembre, a les 10 hores, a Can Luna, tindrà lloc la inauguració del curs del cicle Creació d’Objecte i Moble (COM) de l’EMAD.
La sessió servirà per presentar el cicle i donar la benvinguda a l'alumnat. També es presentarà "La casa passiva", el projecte de construcció en fusta d’un habitatge mediterrani que durà a terme l’alumnat de 2n al Disseny Hub de Barcelona. Tindrà lloc del 19 al 23 de setembre, per dur a terme el muntatge d’un mòdul d’habitatge mediterrani, sostenible i eficient amb fusta i altres materials biosaludables. L'experiència permetrà tenir contacte amb professionals destacats de la construcció sostenible.
El mòdul s’exposarà del 7 d’octubre de 2022 al 8 de gener de 2023 en l’exposició "Toquem Fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat" del Disseny Hub. Una exposició centrada en la fusta com a material clau al servei de l’evolució cultural humana i imprescindible en aplicacions actuals enfocades a la sostenibilitat i com a fonament de la bioeconomia circular. (ajuntament.barcelona.cat/dissenyhub/ca/toquem-fusta-disseny-fusta-i-sostenibilitat).
En la presentació del curs, també intervindran els components de l’estudi taller KIWI, antics alumnes de l'EMAD i un exemple inspirador del recorregut professional que s’assoleix amb el cicle.
El cicle Creació d’Objecte i Moble forma professionals polivalents amb capacitat d’intervenir en els processos de disseny i construcció d’elements ajustats a les necessitats amb un enfocament innovador. És per això que els continguts del cicle s’actualitzen constantment a demanda d’empreses, estudis i tallers.
L’alumnat es forma en totes les fases del projecte de disseny, ideació, implementació tècnica i construcció d’un prototip. En finalitzar el cicle té la capacitat de desenvolupar elements de mobiliari per la llar, un tamboret o una làmpada, o elements que s’integren en un aparador, una escenografia o un interiorisme.
Inauguració del curs dels cicles de Gràfica
El mateix divendres, a la tarda, també s'inaugurarà el curs del cicle formatiu de grau mitjà Assistència al Producte Gràfic Interactiu (APGI) i dels de grau superior, Gràfica Publicitària i Gràfica Interactiva, en què es comptarà amb la presència de Jordi Urgell, d’Urgell Comunica, antic alumne i un exemple del recorregut professional que s’assoleix amb els cicles.
Entre d’altres explicarem que al cicle de grau mitjà Assistència al Producte Gràfic Interactiu s’aprenen els fonaments del disseny i els recursos gràfics i tecnològics aplicats a dos àmbits del disseny digital: desenvolupament de pàgines web i edició de productes audiovisuals. A més d’aplicació de marca i maquetació editorial.
El cicle de grau superior Gràfica Publicitària està orientat a la creació de productes de comunicació gràfica i visual: disseny de marques, elements publicitaris impresos i audiovisuals, productes editorials, packàging i senyalètica a partir d’una base sòlida dels fonaments del disseny i de la tipografia.
I el de Gràfica Interactiva està orientat a la creació de productes de comunicació visual interactiva: disseny d’Apps per a dispositius mòbils, i desenvolupament web, publicacions digitals i edició audiovisual.
L’EMAD té la peculiaritat que l’alumnat pot assolir un perfil professional polivalent en 3 cursos, ja que aquests dos cicles de grau superior es cursen de forma combinada perquè els seus continguts són complementaris. L’alumnat es forma amb la finalitat que sigui competent en la professió de gràfica tant impresa com digital a partir de la metodologia del projecte de disseny. I, des de la ideació fins a la seva implementació, es té en compte la sostenibilitat dels resultats.