Aquest dimecres s'han presentat les darreres actuacions realitzades en els darrers mesos a la vil·la romana de Can Terrers i al seu entorn, algunes de les quals emmarcades en el projecte "Can Terrers, 2000 anys d'història en 4 passes".
És el cas de les renovades senyalitzacions interpretatives del jaciment. D'una banda, s'han canviat els continguts del faristol informatiu, i s'ha incorporat una maqueta de tot el conjunt al segle I. També s'han col·locat sis visors en punts estratègics i s'ha creat un mirador a l'altre costat de la carretara amb una placa de vidre transparent que permet veure, al darrera, la vil·la i, mitjançant un perfil dels volums que tenia al segle I, copsar la magnitud que tenia tot el complex vist des d’on, en aquell moment, passava la via romana. Al circuit de la vil·la romana també s'ha incorporat una nova passarel·la i s'hi han arranjat els entorns.
Un segon punt que presenta novetats és el forn de calç del segle XVIII de Can Terrers, restaurat i consolidat, i incorporat com un element d'interès més en el conjunt del parc.
Pel que fa al Camp d'Aprenentatge Arqueològic, s'hi ha instal·lat un espai d'emmagatzematge històric i un sorral per a fer-hi tallers d'excavació.
Finalment, també s'ha instal·lat a la plaça Narcisa Freixas una nova senyalització interpretativa explicant el conjunt de la plaça, comparant els casos de Can Joan de la Font i de la Casa Narcisa Freixas com a exemple dels canvis que estava patint la Garriga del 1900. Així mateix, la senyalització també incorpora un apartat sobre el personatge de Narcisa Freixas
Bé Cultural d'Interès Nacional
La vil·la romana de Can Terrers data del segle I aC i ocupava 3.500 metres quadrats. Entre les edificacions amb què comptava, hi havia luxoses termes i construccions més rústiques per a l'explotació agrària. La vil·la es troba al sud del nucli urbà, en una terrassa fluvial a la riba esquerra del Congost. És un dels jaciments més representatius del procés de romanització a Catalunya i constitueix un magnífic exponent del poblament rural romà. El 2001 fou declarada Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.
Recentment, s'ha realitzat un audiovisual sobre la història de Can Terrers i s'ha recreat virtualment, a través d'imatges 3D, el passat d'aquest sector de la Garriga.