Avís per fortes pluges

Última revisió 28-06-2017 11:57
13/09/2016

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions davant de les previsions d’arribada d’un episodi de ruixats forts i tempestes a tot Catalunya (Grau 4/6) a partir de dimarts 13.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya es preveu que, durant la nit i matinada de dimarts 13 i sobretot la de dimecres 14 (de les 02h a 08h), es superi el llindar d’intensitat de pluja de 40mm en 30 minuts. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra i de vent ratxejat. 

Davant d’aquestes previsions, Protecció Civil recomana no aparcar els vehicles en rieres o punts subterranis inundables, ni creuar rieres si baixen amb aigua. Igualment, cal evitar apropar-se a les lleres de rius i rierols que poden recollir aigua caiguda conca amunt i poden créixer de forma sobtada.

També és important netejar de fulles seques i brutícia els embornals, desguassos i desaigües de patis, terrats i soterranis abans que comenci a ploure per evitar embussos que poden provocar inundacions d’aquests espais.

En cas de perill o emergència, recordeu de trucar al telèfon d'emergències 112.