Apunta't a l'Escape Modernista!

Última revisió 05-10-2020 13:38
05/10/2020

En el marc de les Jornades Modernistes s’organitza una gimcana històrica, centrada en la figura de Narcisa Freixas i oberta a tothom que hi vulgui participar.

Cal inscriure-s’hi prèviament a través del correu info@visitalagarriga.cat o del telèfon 610 477 823.

Les inscripcions s’han de fer en grups de 6 persones. És obligatori l’ús de mascareta.

L’Escape Modernista “L’última cançó de Narcisa Freixas” es farà disssabte 10 d’octubre a les 17.30 hores i diumenge 11 d’octubre a les 11 h. En el seu desenvolupament, es respectaran totes les mesures de seguretat i desinfecció.

L’activitat s’adreça a públic familiar i es farà en grups. Oferirà un recorregut per diversos espais del poble vinculats al passat modernista de la Garriga. El punt de sortida serà la plaça del Silenci.

Amb aquesta activitat lúdica i educativa alhora, es vol realçar la figura de Narcisa Freixas i de les dones artistes de la Reinaxença en general; donar a conèixer els edificis modernistes de la població, i posar en valor artistes modernistes de Catalunya. També es busca fomentar el treball en equip, la cooperació, la lectura, la cultura, el sentit de l’orientació… I apoderar joves i famílies a través del joc.

Més informació:

  • La Narcisa Freixas (1859 - 1926) va ser una pedagoga i compositora musical que  va dedicar la seva vida a fer una tasca social de formació i divulgació de la música a aquelles persones amb menys recursos econòmics. 
     
  • Les persones que hi participin seran un equip de detectius que hauran de buscar pistes per diferent llocs emblemàtics de la Garriga, amb l'objectiu de trobar la darrera cançó de Narcisa Freixas. Hauran de desencriptar informacions, obrir caixes,  resoldre enigmes... per poder arribar a trobar aquesta pianola amb la darrera peça de la Narcisa. És una forma més lúdica de poder conèixer el personatge de la Narcisa Freixas, així com diferents llocs emblemàtics de la Garriga


Mesures de seguretat:

  • Es convocaran als grups en franges horàries diferents per minimitzar la coincidència entre grups
  • Cada grup rebrà un maletí amb el material que manipularan només els membres de cada grup
  • Es compliran les mesures d'higiene i desinfecció dels espais visitats