La història de les dones a la Garriga modernista

Última revisió 07-10-2020 11:04
07/10/2020

Aquest cap de setmana, dins del marc de les Jornades Modernistes, es farà la visita teatralitzada "Fi de festa. La societat modernista amb ulls de dona". 

El dissabte 10 d'octubre la visita teatralitzada es podrà veure a les 17 h, a les 18 h i a les 19 h. I diumenge 11 d'octubre, a les 11 h, 12 h i 13 h.

L'activitat tindrà lloc als jardins de Can Barbey (c. Figueral, núm. 40).

Per participar-hi cal fer una inscripció prèvia a través del correu info@visitalagarriga.cat o del telèfon 610 477 823.

Més sobre l'activitat

Fi de festa. La societat modernista amb ulls de dona

Durant molt de temps la dona havia restat majoritàriament relegada a l’esfera domèstica, on la cura i la manutenció de la família eren la seva principal ocupació. A les darreries del segle XIX, però, aquesta esfera s’anà obrint, lleugerament, per deixar entrar els nous corrents de pensament europeus, on el feminisme –molt incipient encara– començà a impregnar la societat.

A través d’una visita teatralitzada a uns jardins d’una de les torres d’estiueig més importants de la Garriga i amb el guiatge dels personatges femenins de la casa, descobrirem les diferents mirades de les dones a l’època que els ha tocat viure, com afronten els reptes del dia a dia, les seves inquietuds i preocupacions, mentre enllesteixen els preparatius de la festa de fi de temporada.

 

 

Consulta aquí tota la programació de les IX Jornades Modernistes de la Garriga

La història de les dones a la Garriga modernista
La història de les dones a la Garriga modernista