Obertes les inscripcions al curs d'Interpretació del Patrimoni

Última revisió 03-10-2022 08:33
03/10/2022

A partir d'aquest dilluns, us podeu inscriure al curs d'Interpretació del Patrimoni amb perspectiva de gènere, que s'impartirà els dies 9, 10 i 11 de novembre a Can Luna.

En aquest enllaç, podreu trobar l'accés al formulari d'inscripció. Caldrà descarregar el formulari, omplir-lo amb totes les dades i adjuntar-lo, com a document adjunt, a una instància genèrica de l’Ajuntament.

La instància genèrica es pot tramitar presencialment a l’oficina de l’OAC municipal o electrònicament, a través de la seu electrònica. Aquests són els passos per presentar una instància electrònica:

  1. Entrar a l’apartat per tramitar instàncies electròniques. Tingueu en compte que, per poder fer la tramitació electrònica cal un certificat d’identificació electrònica (per exemple, idCAT).
  2. Omplir la instància amb totes les dades.
  3. Adjuntar a la instància el formulari que ja tindreu ple. Atenció, per adjuntar un document a una instància, heu de fer 3 passos:
    • Introduïu una breu descripció del document a la casella corresponent.
    • Seleccioneu el document que voleu adjuntar (ATENCIÓ: el nom de l’arxiu no pot tenir accents, ni apòstrofs, ni caràcters “estranys”).
    • Cliqueu el botó “afegir document”, per tal que l’arxiu, efectivament, s’adjunti. Quan es clica al botó “afegir document”, el nom del document apareix a sota conforme s’ha adjuntat correctament. Cal fer aquestes tres passes ben fetes per tal que la instància no s’enviï sense els adjunts.
  4. Cal repetir els tres passos anteriors per a cada document adjunt.

Les places disponibles s’ompliran per ordre d’arribada de les sol·licituds.

L’Ajuntament de la Garriga ofereix, aquest 2022, un nou curs de formació en Interpretació del Patrimoni (IP), enguany, dedicat a la IP amb perspectiva de gènere. Està organitzat conjuntament per les àrees de Patrimoni i Igualtat, amb el Museu etnològic del Montseny.

El curs, de 20 hores, permetrà reflexionar i analitzar la representació femenina i identificar estereotips de gènere en espais patrimonials, mostrar exemples de bones pràctiques, i adquirir les eines necessàries per dissenyar estratègies i propostes divulgatives amb perspectiva de gènere que contribueixin a valorar, protegir i difondre la cultura i el patrimoni amb un enfocament divers, inclusiu i accessible.

Serà impartit per l’associació Herstóricas i, en concret, per Mariela Maitane, membre de l’Asociación para la Interpretación del Patrimonio, experta en els camps de la difusió i la interpretació del patrimoni i en la perspectiva feminista aplicada a la cultura i el llegat.

Està dirigit al personal vinculat a la mateixa gestió turística i patrimonial garriguenca i és especialment interessant també per a persones vinculades professionalment al món dels museus, de la gestió turística, patrimonial, ambiental i/o cultural, tant del món públic com privat, o a tothom qui s’estigui formant en aquests camps.