L'últim llibre impulsat per l'Ajuntament, un bon regal per Sant Jordi

Última revisió 22-04-2020 10:24
22/04/2020

Interpretació del patrimoni. Com provocar pensaments, preguntes i significats és una obra pionera i ja es troba a les llibreries.

Rafael Dalmau Editor i l’Ajuntament de la Garriga van publicar, al març, el primer llibre sobre Interpretació del Patrimoni (IP) en català.

És una obra col·lectiva, en què hi han col·laborat especialistes d’arreu de l’Estat espanyol, i que es presenta com una publicació divulgativa que vol servir com a introducció i formació bàsica en aquesta disciplina.

Des de l’Ajuntament fa anys que s’organitzen cursos d’aprofundiment en IP, una disciplina que neix a partir de la meitat del segle XX als Estats Units i que, malgrat ser una eina molt potent per a la comunicació i la preservació del llegat, encara és força desconeguda a casa nostra i del tot residual en català. Sota el títol Interpretació del patrimoni. Com provocar pensaments, preguntes i significats, aquesta obra pionera vol contribuir, justament, a omplir aquest buit.

El llibre, que es pot comprar a les llibreries de tot el país, vol ser una temptativa de manual sobre IP en català, amb els darrers avenços en la matèria, i amb la pretensió, també, de començar a fixar el vocabulari de la disciplina en la nostra llengua. El seu interès, per tant, va més enllà de l’àmbit local.

Per a més informació sobre com encarregar llibres a la Garriga, llegiu aquesta notícia: Una diada de Sant Jordi confinada.

 

Liibre Interpretació del patrimoni
Liibre Interpretació del patrimoni

Et pot interessar