Les moratòries del lloguer es podran sol·licitar fins al 2 de juliol

Última revisió 30-04-2020 13:50
04/05/2020

Quan l'ajornament del pagament no sigui possible, les persones llogateres podran acollir-se als micocrèdits anunciats per l’Estat.

El govern espanyol ha ampliat fins al 2 de juliol el termini perquè les persones llogateres en situació de vulnerabilitat puguin demanar la moratòria de la renda del seu habitatge, que inicialment s'acabava el 2 de maig.

El canvi s’ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat, al Reial Decret Llei 16/2020, de 28 d’abril, de mesures processals i organitzatives per afrontar al COVID-19 en l’àmbit de l’Administració de Justícia.

En el mateix decret també es regulen algunes aspectes dels préstecs ICO per al pagament del lloguer. Això no obstant, aquests préstecs encara no es poden demanar perquè cal que s’aprovi l’ordre ministerial pertinent.

Pel que fa als ajuts del lloguer per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social de la COVID-19 en els lloguers d’habitatge habitual, l’Estat ha anunciat que cada comunitat autònoma haurà de definir i fer públiques les condicions d’accés d’aquests ajuts del lloguer. 

En el cas de Catalunya, la Generalitat de Catalunya ha comunicat que farà públiques aquestes condicions d’accés als ajuts al lloguer tan aviat com l’Estat aporti el pressupost econòmic per fer-lo viable, i així que hagi posat en funcionament i a disposició de les persones llogateres els ajuts transitoris de finançament, anomenats microcrèdits, que està elaborant el Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, mitjançant acord amb l’Institut de Crédito Oficial (ICO).

Més informació al web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb el Servei d’Habitatge de l’Ajuntament, a través del correu habitatge@ajlagarriga.cat.

Punt d'Informació d'Habitatge de l'Ajuntament.
Punt d'Informació d'Habitatge de l'Ajuntament.