En el marc del Projecte Arrela't, l'Associació Agrària i l'Ajuntament organtizen un cicle d'activitats adaptades al context extraordinari, on les xarxes socials i el mòbil hi jugaran un paper clau.
I si bé aquest any no serà possible acompanyar físicament el ramat de Can Nualart en la seva transhumància fins a les Planes de Can Miquel (al peu del Puiggraciós), sí que es podrà seguir el seu recorregut amb els codis QR que es trobaran a l'antic camí ramader. Aquesta activitat, que per nom porta "Anem de transhumància sense el ramat de Can Nualart", es podrà fer del 20 al 27 de maig i sortirà des de Can Nualart.
També del 20 al 27 de maig s'ha programat un "Trívial agrari", on el públic podrà posar a prova els seus coneixements sobre el món agrari i guanyar un lot de productes.
Altres activitats seran la "Caldereta de xai", una sessió en què el xef de Santa Àgata Casa de Menjars ensenyarà a cuinar aquest plat. Tindrà lloc el 24 de maig a les 12 h, i qui ho vulgui també podrà encarregar la caldereta de xai ja cuinada (abans de divendres dia 22) a www.aalg.cat.
Finalment, el mateix diumenge 24 de maig a les 18 h es celebrarà la Taula rodona: “Producte local, entre l’autoestima i el negoci”, amb Xavier Gasol (Simbòlic Comunicació), Andreu Vilà (restaurant Tarambana), Jerusa Chaparro (Can Sunyer) i Pitu Pericas (pastor). La moderarà Jordi Roig, de Ràdio Silenci.
Totes les activitats es podran seguir a través de les xarxes socials de l'Associació Agrària de la Garriga: Twitter (@agrarialagarriga), Instagram (@agrarialagarriga) i Facebook.
Les Jornades de Transhumància s’emmarquen en el projecte Arrela’t, una iniciativa per dinamitzar l’entorn agrari de la Garriga i posar en valor aquest sector, sobretot entre la població més jove.