Consells per a l'hora d'anar a comprar

Última revisió 30-03-2020 22:00
30/03/2020

El Departament de Salut recomana seguir una sèrie de mesures higièniques que reduiexen les possibilitats de contagi del coronavirus.

A continuació, us detallem les accions preventives que cal tenir en compte per anar a fer la compra: 

 1. Planifiqueu la compra. Cal minimitzar el temps que passem fora de casa. Es recomana sortir a comprar només un cop a la setmana. Cal, doncs, pensar bé què ens cal per limitar les sortides.
 2. Aneu a comprar sols i soles, sense acompanyants. En cas de tenir símptomes no sortiu de casa i eviteu el contacte amb altra gent. A la Garriga hi ha molts comerços que fan comandes a domilici. Podeu consultar-ne la llista aquí. També s'ha creat una xarxa de suport per a persones (gent gran, gent amb criatures, gent sola, gent malalta...) que necessiten un cop de mà en el seu dia a dia. Més informació sobre la Xarxa de Suport Mutu de la Garriga aquí.
 3. Porteu a mà un desinfectant alcohòlic i feu-lo servir sovint. 
 4. Manteniu una distànica d'1,5 m amb la resta de clientela i amb el personal. Si no és possible, espereu que l'establiment es buidi. Veureu que en molts comerços de la Garriga l'aforament ja és limitat.
 5. No hi aneu en hores puntes. De fet, per evitar les cues, moltes botigues i comerços del poble ofereixen la possibilitat de fer comandes per telèfon, que després només cal passar a recollir. Més informació aquí
 6. Porteu les vostres bosses, carros o cistells. Quan torneu a casa, es recomana rentar les bosses a la rentadora amb aigua calenta i desinfectar els carros i els cistells. 
 7. Feu servir guants d'un sol ús per triar les fruites i les hortalisses. Eviteu tocar els aliments que no us heu de quedar. Recordeu, també, no tocar-vos la cara.
 8. Pagueu amb targeta i eviteu utilitzar diner en metàl·lic. 
 9. Recordeu, també, que l'abastiment de produtes està garantit i que no cal caure en actituds que generen alarmisme i perjudiquen el conjunt de la població.


Un cop feta la compra, es recomana seguir les següents mesures preventives un cop s'arriba a casa:

 1. Intenteu no tocar res.
 2. Deixeu la bossa, la cartera i les claus en una caixa a l'entrada. Són elements que no tornareu a necessitar fins que torneu a sortir de casa. 
 3. Treieu-vos les sabates.
 4. Treieu-vos la roba i introduïu-la en una bossa gran de plàstic.
 5. Introduïu en una bossa petita els objectes personals que necessiteu fer servir mentre sigueu a casa, com ara el mòbil i les ulleres. 
 6. Dutxeu-vos.
 7. Netegeu el mòbil i les ulleres que teniu a la bossa amb aigua i sabó o amb alcohol. Podeu fer-ho amb guants o rentant-vos bé les mans quan hagueu acabat.
 8. Ventileu molt bé les zones comunes de l'habitatge.