Comunicat oficial de l'Ajuntament

Última revisió 26-03-2020 13:00
24/03/2020

El consistori ha rebut les darreres dades del Departament de Salut sobre els casos positius de Covid-19 al municipi.

Aquesta tarda les autoritats sanitàries ens han fet saber que tenim dotze casos positius de Covid-19 al municipi. A dia d’avui la Garriga està catalogada com una zona d’afectació que es troba a la mitjana del país. 

Un cop rebut el comunicat oficial, és quan posem aquesta informació en coneixement de la ciutadania ja que existeix un protocol comunicatiu que hem de respectar. 
Qualsevol altra font no oficial no és contrastada i, per tant, tendeix a confondre la ciutadania i a crear alarmes del tot innecessàries. 

L’Ajuntament de la Garriga disposa de les dades que li lliura el protocol comunicatiu del Departament de Salut sobre l’estat de la crisi viral al nostre poble.

En relació a la lluita contra la crisi del Covid-19 ens trobem en fase de mitigació, en què no es fa un seguiment de la traçabilitat de persones infectatdes sinó que tots els esforços se centren en l'atenció sanitària cap a elles.

El Departament de Salut treballa per reforçar la informació, sense que això impliqui dedicar-hi recursos personals extres, que en aquests moments són molt limitats. També demana als ajuntaments que reforcem, corresponsablement, la difusió i garantia de totes les mesures de confinament a tota la població, evitant desplaçaments, garantint distanciament social. 

Per aquest motiu des de l’Ajuntament tenim molt clar que la nostra feina s’ha de centrar a transmetre calma al conjunt de la població en el context de crisi sanitària i econòmica  en la qual ens trobem i facilitar el compliment de les mesures establertes.

Comunciat oficial de l'Ajuntament de la Garriga
Comunciat oficial de l'Ajuntament de la Garriga