Celebració del Dia de la gent gran

Última revisió 01-10-2014 13:04
01/10/2014

Aquest diumenge 5 d’octubre la Garriga celebra el Dia Internacional de la Gent Gran amb un dinar a la pista polivalent de Ca n'Illa. Les persones interessades a assistir-hi es poden apuntar al Casal d'avis l'Esplai.

L’acte, que començarà a les dues del migdia, comptarà amb la presència de les autoritat locals. Un concert del grup Duet del Montseny tancarà la jornada.

L'Assemblea General de Nacions Unides va proclamar l'any 1990, l'1 d'octubre Dia Internacional de la Gent Gran. La comunitat internacional insta d'aquesta manera a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura.

La finalitat d'aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d'interès d'arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l'envelliment. La diada representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l'estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.

 

cartell dia internacional de la gent gran
cartell dia internacional de la gent gran