La Garriga formarà part de la llista de municipis vulnerables en temes d'habitatge

Última revisió 12-09-2016 13:46
09/09/2016

La Garriga serà un dels 234 municipis que formaran part de la llista de municipis considerats vulnerables per tenir necessitats específiques d’habitatge, segons ha avançat la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat, Meritxell Borràs durant la seva visita a la Garriga aquest migdia.

La Garriga és, doncs, una de les àrees de demanda residencial forta i acreditada, i es considera oportú dotar-la d’eines per fer front a aquesta demanda d’habitatge. Els municipis que formen part d’aquesta llista es determinen tenint en compte, com a mínim, les variables següents: nombre d’inscrits en el Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial, producció d’habitatge protegit, estoc d’habitatges acabats sense vendre, lloguer mitjà contractual, renda familiar disponible bruta, llars joves, immigració econòmica, i variació de la població. La llista d’habitatges vulnerables s’ha ampliat de 75 a 234, i aquesta ampliació forma part de la Llei d’Emergència Habitacional que properament es votarà al Parlament.
La visita de la consellera ha tingut lloc a la Sala de Plens, on s’ha fet una recepció oficial que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Meritxell Budó i representants de l’equip de govern. A l’acte també hi ha estat presents el delegat del Govern de la Generalitat, Miquel Àngel Escobar; el secretari d’Administracions Locals, Joaquim Ferrer i la directora dels Serveis Territorials del Departament de Governació, Montserrat Grané.
Durant la trobada, Borràs ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament, i ha intercanviat impressions amb els regidors i regidores presents. La trobada ha finalitzat amb una visita a les obres del projecte de reubanització del carrer Calàbria.

Visita consellera
Visita consellera