Consells per evitar intoxicacions per aparells de calefacció

Última revisió 05-11-2014 11:10
05/11/2014

Protecció Civil de la Generalitat recorda diferents consells per evitar intoxicacions de monòxid de carboni (CO) amb l'encesa d'aparells de calefacció amb l'arribada del fred.

A Catalunya, durant les èpoques de més fred, i sobretot a l’inici de la temporada de fred, es produeixen cada any intoxicacions i morts per inhalació de monòxid de carboni (CO), a causa d'un mal ús, un mal funcionament o una instal·lació incorrecta d’aparells de calefacció. Per això Protecció Civil recorda que és bàsic garantir que els aparells estan en bon estat i realitzen una bona combustió i alhora garantir la ventilació de les estances on estan aquests aparells, deixant lliures i mai obstruint les reixetes i altres punts de ventilació.

Cal recordar que el monòxid de carboni (CO) és un gas incolor, inodor, insípid i no irritant que es produeix quan combustibles com ara el gas, la fusta, el carbó o el petroli no es cremen completament (combustió incompleta o mala combustió) i produeixen un excés d’aquest gas tòxic. A l’àmbit domèstic, es pot produir a xemeneies, calderes, escalfadors d’aigua, assecadores de gas, estufes de gas, llenya o altres combustibles i forns de cuina que no funcionen bé.

 

Estufa
Estufa

Enllaços