Més de 600 persones ja han votat!

Última revisió 17-05-2022 13:28
18/05/2022

Des que es va iniciar la fase de votació final del Pressupost Participatiu de la Garriga, 618 persones ja han votat per triar quina o quines actuacions es duran a terme amb 200.000 euros.

Fins al 31 de maig, totes aquelles persones de més de 16 anys empadronades al municipi poden votar online, a través del lloc web https://pressupostparticipatiu.lagarriga.cat; o dipositant una butlleta a les urnes que es troben a diferents equipaments municipals.

La mecànica del Pressupost Participatiu

Cal recordar que les propostes que es voten són projectes proposats per la pròpia ciutadania de la Garriga, que havia identificat unes necessitats, no contemplades en els pressupostos municipals del 2021 perquè hi havia altres prioritats.

Aquest és un exercici que l’Ajuntament també fa cada any i que finalment es tradueix en un pressupost.

Com que els recursos són limitats i cal prioritzar, l’Ajuntament prioritza unes propostes i la ciutadania, a través d’aquest procés, en prioritza unes altres.

Per tant, participar en aquest procés és una manera de fer política, de transformar la realitat, de solucionar problemes entre tothom i de dir-li a l’Ajuntament quines són les coses que la ciutadania considera que són importants.

Des de l'Ajuntament s'explica que "aquesta és la grandesa del procés: fer política entre totes i tots. Si l’Ajuntament disposés d’un pressupost il·limitat no caldria fer un procés com aquest perquè podria invertir en tot sense prioritzar i ho podria fer de cop, però els recursos són limitats i les prioritats subjectives".