Les entitats de cultura popular se sumen a #UnCorpusDiferentLG

Última revisió 09-06-2020 12:29
09/06/2020

Aquest any les entitats de cultura popular que el dia de Corpus sempre surten al carrer no podran fer-ho de la manera habitual però, tot i això, faran una aportació especia a la diada.

Per això, el proper diumenge 14 de juny particiciparan en una instal·lació estàtica a la porta de l'Ajuntament.

La Garriga Balla, Grallariga, Gegants de la Garriga i l'Agrupació Sardanista han optat per posar al carrer els elements que els són propis: els pals de les cintes, els gegants, amb les músiques dels balls de corpus, gralles i sardanes com a banda sonora.

Durant tot el diumenge seran presents a la plaça de l'Església, en aquesta instal·lació que se situarà just al davant del consistori.

Més informació sobre les entitats de cultura popular i el Corpus

La Garriga Balla

L’any 2012 es va recuperar el Ball de Cintes de la Garriga, una dansa tradicional del poble que s’havia perdut i que té la peculiaritat que també es balla amb bastons. L’any 2015 es va començar a ballar-lo per Corpus i s’hi van anar incorporant noves danses de les peces del Corpus Imaginari creades pel músic garriguenc Marçal Ramon. Ara ja és tradició que el diumenge a la tarda el grup infantil i el grup d’adults omplin la plaça de Can Dachs amb la música de la Companyia Imaginària d’Arrel.

Si l’any que ve voleu venir a ballar o us interessa saber-ne més coses, podeu enviar un correu (lagarrigaballa@gmail.com) o buscar-nos al Facebook (facebook.com/lagarrigaballa), a Instagram (@balldecinteslagarriga) i Twitter (@Cintes_LG).

Gegants i Capgrossos
El Magí i la Xixilona, els gegants de la Garriga que aquest any celebren el 80è aniversari, juntament amb el gegantó Benet són molt presents a la festa del Corpus. El diumenge abans de Corpus celebren la trobada de gegants aquí al poble, que aquest any també ha quedat suspesa. El diumenge de Corpus a la tarda ballen una de les peces del Corpus Imaginari, Aire!, i després assisteixen a la processó acompanyats del grup Grallarriga.

Els capgrossos també participen de la ballada del Corpus Imaginari i els membres de la Garriga Balla els fan ballar el Ball de Nans de la Garriga. Ara per ara, aquesta és l’única ocasió que els capgrossos participen de la vida festiva del poble.

El Clavellot
Aquest element festiu es va crear l’any 2015 al taller Sarandaca i és propietat de l’Associació de Corpus. El Clavellot surt a passejar el diumenge al matí per animar els catifaires i la gent que passeja acompanyat del Capatàs, una figura divertida i provocadora que fa gresca amb un fuet. A la tarda el Clavellot també s’afegeix al Ball de Nans de la Garriga.

Agrupació Sardanista la Garriga
L'arrelament de la festivitat de Corpus entre els garriguencs ha estat una constant tant des de la vessant religiosa com festiva, i en aquesta vessant, les sardanes no hi han faltat gairebé mai d'ençà que a principis de segle passat la sardana arribà al nostre poble. Abans o després de la missa i la processó, els garriguencs ens hem donat la mà per puntejar al compàs de la cobla. Enguany no podrà ser així però testimoniem un Corpus més la nostra voluntat d'anella, de comunitat, de fer festa i de sentir-nos garriguencs i catalans, ballant la dansa més bella de totes les danses, que com les catifes, es fan i es desfan. Hi tornarem!