Si la Fira de la Botifarra té un segell d'identitat, són les degustacions de què podran gaudir les persones visitants.
I en aquesta desena edició, no faltaran ni els maridatges ni els tastos.
D'entrada, el sector cansalader de la Garriga oferirà tastos dels seus productes, dissabte al matí. També organitza un taller d'elaboració de botifarres, dissabte a la tarda, a la plaça Can Dachs, i una cocció de botifarres amb aigua termal, amb la posterior degustació.
També s'han preparat activitats especials, com un maridatge d'embotits i vins dolços de la mà del cuiner Pep Nogué, dissabte al matí; un maridatge de formatges i cerveses artesanes, dissabte al migdia i diumenge al matí; o un altre d'embotits i cerveses artesanes, dissabte a la tarda.
La mongeta del ganxet també tindrà el seu espai, amb un tast organitzat per l'Associació Agrària la Garriga, tant dissabte com diumenge al matí. A més, amb l'objectiu de promocionar els productes locals, l'entitat oferirà una bossa exclusiva que ha batejat amb el nom de 'Kit garriguenc de supervivència', amb productes de proximitat.
Al Kit hi haurà una botifarra crua, dos talls de cansalada, mig quilo de mongetes del ganxet, un quart de litre d'oli, mitja dotzena d'ous, una bossa de carquinyolis i el llibre 'Auca de la Garriga, una relectura després de 70 anys'. El Kit es vendrà a 20 euros a la parada que l'associació tindrà muntada els dies de la Fira a tocar de la plaça de l'Església, just davant de la Policia Local.
Tot això, sense oblidar el Butitast, l'espai de degustació a la plaça de l'Església, amb una mostra de les millors propostes gastronòmiques al voltant de la botifarra.