Les dones, en totes les seves facetes, protagonistes del mes de març

Última revisió 03-03-2023 16:03
06/03/2023

Els actes del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, s’allarguen tot el mes amb propostes que exploren les facetes més diverses de les dones i que van adreçades a tots els públics.

Dones artistes, dones pacifistes, dones que es rebel·len, dones orgulloses, dones que es descobreixen, dones valentes... El Dia Internacional de les Dones ens engloba a totes i a la Garriga el celebrem amb actes de tota mena, per a tota mena de públics.

La commemoració va arrencar divendres amb la inauguració de la XIII Mostra d’Art del Dia de les Dones que enguany té per temàtica les dones i les guerres. A partir d’aquí, s’organitzen activitats familiars, presentacions de llibres (Una dona, de Judith Juanhuix, i Cent-dues artistes, d’Elina Norandi), espectacles teatrals (Plomes i cuplets, de Yolanda Sikara), cinefòrums (La boda de Rosa, d’Icíar Bollaín), tallers d’autoconyeixement, caminades, exposicions, sessions sobre llenguatge no sexista, sobre salut mental i sobre les dones i la guerra a Ucraïna, sentint les seves veus. A  més, torna el Punt Lila als patis dels instituts.

El mateix dia 8 de març, durant tota la tarda, es faran tot un seguit d’activitats a la plaça de l’Església: lectura del manifest, actuació de dansa, reflexions sobre salut, societat i gènere, xerrades sobre estigmes, masculinitats fraccionades i relacions de bontracte. Tot plegat, amb micròfon obert a tothom i el poder del cercle de les dones.

Finalment, com cada any, al final de la sessió plenària del mes de març, es farà la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones.

A més, enguany es regalaran mocadors de coll amb el logo del 8M.