Corpus: flors, música i patrimoni

Última revisió 02-06-2023 10:34
18/05/2023

Un any més, el Corpus, patrimoni festiu de la Garriga, uneix cultura popular i secular per acostar la celebració a tots els públics.

Diumenge 11 de juny és la Diada de Corpus. Novament, els carrers de la Garriga s’ompliran de catifes de flors, tradició, entremesos i l'imaginari religiós i festiu. De nou, l’Associació Corpus la Garriga, la Parròquia de Sant Esteve, les entitats de cultura popular i l’Ajuntament han treballat conjuntament perquè la festa torni a lluir. Durant la Diada, tornaran les catifes de flors i l'Ou com balla, es faran portes obertes al patrimoni garriguenc, hi haurà sardanes, el Ball de Corpus i el lluïment dels entremesos, per acabar amb l'Ofici, la Processó i la clavellada de fi de festa.

El cap de setmana anterior a Corpus, la Garriga celebrarà diversos actes previs, com la Trobada Gegantera, la xerrada "El Corpus Christi, element clau per la identitat festiva catalana" o la inauguració de l'exposició "Corpus 2023".

Quatre dies de celebració

La celebració del Corpus arrencarà, però, dijous, amb el repic general de campanes, l’Ofici Solemne i la inauguració de la festa amb els lluïments del seguici festiu garriguenc i l’exhibició del Front Diabòlic, dels capgrossos Ginesta i Clavellot, el ball de nans, el ball de gegants i el ball de cintes. La música anirà a càrrec de Grallarriga. El vespre acabarà amb la tronada d'inici de festes i el lluïment conjunt.

Divendres, hi haurà sardanes i danses tradicionals amb la Cobla Mediterrània i membres del Ball de Gitanes i de l’Agrupació Sardanista, a la plaça de l'Església. I a la nit, a Can Luna, concert de Guillem Roma, qui presentarà Postureo Real, un disc carregat d’energia renovada i ple de cançons que ens faran ballar i trobar-nos amb la bellesa de les coses que ens envolten. Les entrades es podran comprar al web del teatre.

Dissabte, vigília de Corpus, es farà la tradicional enramada i la preparació dels clavells. Com a novetat, la Diada Castellera es farà dissabte a la tarda i tot seguit, el concert de la Societat Coral l’Aliança i el Cor Gaia, i el seguici infantil garriguenc. A la nit, es farà un concert amb els  Wisky Pichers al Barri de Dalt amb sopar d'entrepà, i el sopar popular organitzat per les entitats culturals de Corpus i concert amb el repertori festiu a toc d'acordió de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, a la Pista 1. La nit acabarà amb la música de DJ Tiwi.