Nova Relació de Llocs de Treball del personal municipal

Última revisió 30-04-2021 08:16
30/04/2021

En el ple d'abril s'ha aprovat la Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament i de l'Organisme Autònom de Mitjans de Comunicació de la Garriga, un document fruit de la valoració de tots els llocs de treball que ha de servir per revisar les tasques i els sous del personal de l'administració local garriguenca.

Així ho ha explicat el regidor de Recursos Humans, Jordi Pubill, qui ha afegit que es tracta "d'un primer pas per solucionar la situació dels recursos humans de l'Ajuntament" i que "posarà en valor les tasques dels treballadors i revisarà els sous".

La nova RLT preveu una revalorització econòmica dels llocs de treball que s'anirà implmentant entre el 2021 i el 2024, sempre que l'estat de l'economia de l'Ajuntament ho permeti.

Pubill també ha explicat que, malgrat tenir informes desfavorables per part d'intervenció, secretaria i Recursos Humans per qüestions de caire econòmic, "era necessari tirar endavant la RLT pels treballadors i treballadores".

Dubtes entre l'oposició

Montse Llobet, regidora de Junts x la Garriga, ha expressat que "la fotografia de l'organigrama proposat no s'ajusta a realitat. No veiem la necessitat de crear tants llocs de treball de caps". Així mateix, ha afegit que "el calendari d'implementació econòmica no és assumible", circumstància que ha qualificat d'"excusa per no seguir la implementació els propers anys".

Pep Tarradas, de la CUP, també ha expressat els seus "dubtes sobre l'organigrama i la seva implementació", així com sobre la creació dels nous llocs de caps: "no tenim clar si seran la solució a les mancances existents". També ha mostrat la seva preocupació per la clàusula que indica que les modificacions salarials dependran de la "salut dels comptes" de l'Ajuntament. Malgrat això, el grup municipal s'ha abstingut en la votació per respecte al criteri del Comitè d'Empresa, que ha negociat el document.

Des del PSC, Álex Valiente ha expressat que "s'arriba a una RLT que molt personal municipal no sap com serà ni com s'aplicarà i validada només per un 23 % de la plantilla", en referència a la votació que es va dur a terme entre els treballadors i treballadores de l'Ajuntament.

Per la seva banda, Ángel Guillén, de Ciutadans, ha dit que "la RLT i la manera d'implementar-la no resolen els problemes existents". També ha ressaltat l'existència dels tres informes negatius al respecte del document, la poca participació en la votació de la plantilla i la clàusula sobre la salut financera de l'Ajuntament com a condició de les millores salarials.

Lluís Marco, com a regidor d'Hisenda, ha remarcat que "es podrà fer front a la qüestió retributiva, la principal urgència a resoldre".

Per la seva banda, l'alcaldessa, Dolors Castellà, ha explicat que "aquesta aprovació inicial vol bàsicament millorar unes condicions laborals individuals i col·lectives. Els treballadors i treballadores són el primer baluard de l'Ajuntament. Tenir cura de les seves reivindicacions, drets i deures laborals és important".

La nova RLT s'ha aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern, l'abstenció de la CUP i els vots en contra de Junts x la Garriga, PSC i Ciutadans.

Façana de l'ajuntament
Façana de l'ajuntament