Comença la rehabilitació interior del cementiri de la Doma

Última revisió 17-09-2021 18:03
16/09/2021

Aquesta setmana han començat els treballs a les façanes i les cobertes dels blocs de nínxols.

Segons ha explicat la regidora de Via Pública, Neus Marrodan, es tracta d'una "feina de detall", que ha de garantir la conservació del cementiri vell.

Així, s'arreglaran les teulades, per tal d'evitar que l'aigua de la pluja caigui sobre les façanes dels nínxols, que també seran arrebossades i rehabilitades.

Ara es comença la primera fase d'aquestes tasques, "la més crítica", segons Marrodan, que preveu la reparació de les zones més deteriorades. L'any que ve es durà a terme la resta de l'obra, en una segona fase.

L'Ajuntament destinarà 200.000 € a la primera fase de les obres i 150.000 € a la segona. 

Les obres que comencen avui tenen una durada prevista de quatre o cinc mesos, malgrat podrien allargar-se, degut a la precisió que requereixen.

La regidora també ha assegurat que aquests treballs no haurien d'interferir en el funcionament habitual del cementiri, ja que es farà una tasca acurada de coordinació, ni en la Diada de Tots Sants.

Pla director

La Garriga disposa des de gener de 2020 d’un pla director per la rehabilitació del conjunt monumental de la Doma, que inclou des dels accessos i espais perimetrals, fins a l’interior de l’església, passant pel cementiri.

El pla director pretén posar en valor el conjunt, que és un bé cultural d’interès local. Per aconseguir-ho proposa diferents actuacions planificades al llarg de diversos anys.

La voluntat de l'Ajuntament és desenvolupar el que estableix aquest pla i per això durant l’any 2021 s’han dut a terme les obres de millora de l'accés i de la instal·lació elèctrica. Aquestes obres han consistit en la millora de l’accés pels vianants, una repavimentació de l'entrada i la renovació de la instal·lació elèctrica. El seu cost ha estat de 135.000 €, finançats per la Diputació de Barcelona.

D'altra banda, l'Ajuntament du a terme un manteniment continuat de l’equipament. Tant des de la Unitat Operativa de Serveis, com des de l’empresa de manteniment i neteja dels espais verds, es fan tasques de neteja i manteniment dels paviments i enjardinats de tota la zona.