Atenció als infants més vulnerables

Última revisió 06-05-2020 10:14
05/05/2020

El Servei Socioeducatiu de l’Ajuntament segueix oferint acompanyament a una quinzena de nens i nenes en situació de risc d'exclusió social.

La crisi del coronavirus no ha aturat el Servei Socioeducatiu que, emmarcat dins els Serveis Socials Bàsics, sorgeix per donar resposta a la necessitat dels nens i nenes del municipi que cursen primària.

Actualment s’atenen uns 15 infants, derivats des de Serveis Socials partir de la detecció de situacions problemàtiques en el seu entorn. L’objectiu del servei és, justament, prevenir, abordar i minimitzar aquestes situacions.

Durant aquest confinament les educadores que treballen amb els infants segueixen acompanyant-los virtualment i els ajuden a resoldre dubtes acadèmics, els escolten i parlen de la situació actual. Les sessions, però, es fan de manera individual, i no en grup, com passa durant el curs.

D’altra banda, des de Serveis Socials se segueix oferint, també el servei de Teràpia Familiar. Aquest servei compta amb atenció i assessorament psicològic, que es fa de manera individual. Les professionals que hi treballen també fan un seguiment telefònic de les famílies més vulnerables.

S'ajuda els infants a fer els deures i se'ls escolta.
S'ajuda els infants a fer els deures i se'ls escolta.