L'Ajuntament acompanya les persones grans que viuen soles

Última revisió 06-04-2020 16:08
03/04/2020

Des de Serveis Socials es fa un seguiment de la població més vulnerable.

Des de l’inici del confinament per alarma sanitària, el personal municipal de Serveis Socials ha trucat a més de 150 veïnes i veïns del municipi. Es tracta de trucades a persones grans que viuen soles o en parella, i el consistori les fa amb l’objectiu d’assegurar-se que tenen tots els serveis i recursos que necessiten.

En aquestes converses telefòniques, que segueixen setmana rere setmana, una de les preocupacions més habituals entre les persones d’edat avançada o especialment vulnerables és la por a contagiar-se quan surten al carrer per fer la compra. Des de l’Ajuntament se’ls ha facilitat el llistat de comerços i establiments del poble que ofereixen serveis a domicili.

També els amoïna no tenir material per protegir-se i, en aquest sentit, des de la xarxa de cosidores creada al poble ja s’han fet arribar mascaretes a diverses llars.

Un altre recurs disponible per a aquest col·lectiu és la xarxa de voluntariat de la Garriga, que ofereix canguratge i suport a població vulnerable. Per contactar-hi, cal enviar un correu a ajudacangurslagarriga@gmail.com o bé trucar als telèfons 622 31 20 84 – 662 40 77 86.

Durant aquest període s’han activat nous serveis de teleassistència per a gent que ho necessita i, de moment, ja se n’han instal·lat a una desena de domicilis. A través d’aquest servei, les persones poden estar permanentment connectades i rebre atenció d’urgència, acompanyament i informació actualitzada sobre la Covid-19.

Des de l’Ajuntament es demana a la població que en cas de conèixer alguna persona gran o vulnerable en situació de risc es posi en contacte amb Serveis Socials al telèfon 93 860 50 50 o al correu oac@ajlagarriga.cat.