Descobrir la Garriga de fa 300 anys

Última revisió 15-09-2016 12:36
15/09/2016

A partir de les descripcions que el cadastre de 1716 fa de les cases, de textos de viatges antics i de fotos de fa 100 anys o més, de de l'Ajuntament s'ha organitzat una visita guiada gratuïta per la Garriga rural de fa 300 anys.

La ruta s'endinsa en la vida de les persones i en els colors i les formes de les cases i els paisatges del poble al segle XVIII, just després de la Guerra de Successió que va acabar amb les llibertats nacionals de Catalunya.

La visita començarà a les 17 h al Parc dels Pinetons i passarà pel Barri de Querol i algunes de les principals masies de la part nord del terme municipal. Es podrà entrar, a més, en alguns espais normalment inaccessibles.

Una visita per a tots els públics, amb un recorregut molt senzill, però especialment indicada per a persones amb interès per la història quotidiana i per patrimonis que passen sovint desapercebuts.

 Aquesta activitat està inclosa dins la programació de les Jornades Europees de Patrimoni, que també organitzarà pel diumenge 18 una verema popular  amb esmorzar gratuït (per la qual cal inscripció prèvia a patrimoni@ajlagarriga.cat)