La Garriga, 1r Ajuntament que paga proves d'ADN per trobar desapareguts de la guerra civil

Última revisió 21-04-2016 14:45
19/04/2016

L'Ajuntament de la Garriga ha estat el primer consistori que ha pagat les proves d'ADN, 600 euros en total, a 4 veïns i veïnes del poble? per localitzar els seus familiars desapareguts durant la guerra civil.  

Durant tot el matí, membres del departament de genètica forense de la Universitat de Barcelona han realitzat extraccions de sang a Miquel Rovira que busca el seu pare, Ramon, desaparegut al front, a Vallfogona de Balaguer; a Salut Miró que busca el seu germanastre, Francesc Guardiola, desaparegut a la batalla de l’Ebre; a Montse Ferrandis que cerca el seu pare, Ramon Ferrandis Roca, desaparegut durant la Guerra i a Ramon Villanova que cerca el seu pare, Joaquim Villanova, desaparegut al bombardeig de Vic. Tot ells han aportat documentació i fotografies dels seus familiars.

Les mostres recollides, que les custodiarà el projecte Banc d’ADN de desapareguts de la Guerra Civil, es podran comparar amb les restes que es trobin quan es vagin obrin més fosses comunes. A Catalunya encara queden per exhumar 370 fosses comunes i més 4.700 famílies han demanat buscar els seus familiars

Durant la jornada, una quinzena de mitjans de comunicació s'han apropat al consistori per fer difusió de la iniciativa (mireu enllaços adjunts). 

La iniciativa és un pas més al projecte municipal que es va iniciar el juliol passat quan el Ple municipal va votar una moció a favor de l'adhesió al Banc d'ADN.